Vichyssoise, det lyder fint og fancy, men er egentlig bare navnet på en cremet kartoffel-porresuppe, som traditionelt serveres kold.
Selvom suppen traditionelt spises kold, bliver den ikke ringere af, at man spiser den varm. Opskriften her giver 4 portioner. Her i husstanden er vi kun to, så vi spiser halvdelsen varm den ene dag og den anden halvdel kold dagen efter.
Opskrift og fremgangsmåde
Du skal bruge
400 g kartofler (det svarer til 3-4 stk)
2 porrer
2 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
1 terning grøntsagsbouillon
1 liter vand
1½ dl soya cuisine (eller anden plantebaseret madlavningsfløde)
olivenolie til stegning
½ tsk muskatnød
½-1 tsk salt
peber
Sådan gør du
Rens og snit porrerne. Hak hvidløgene. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
Svits porrer og hvidløg i en gryde med lidt olie. Når porrerne er bløde, tilsættes kartofler, timian, vand og bouillonterning, og gryden bringes i kog.
Lad suppen koge 30 minutters tid eller til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen, tilsæt madlavningsfløden og smag til med muskatnød, salt og peber.
Server evt med kokosbacon og ristet rugbrød on the side.
[…] Prøv f.eks. kokosbacon som topping til Vichyssoise. […]