Vegansk spiseguide i københavn cappoccino på cafe Kaf
Travel

5 veganske spisesteder i København

Det er ingen sag, at finde veganske spisesteder i København. Hovedstaden emmer af liv og mangfoldighed. Her er der grobund for skøre idéer og fantastiske initiativer. Her blomstrer de nyeste madtrends og veganske ceféer og restauranter stortrives.

I takt med den udvikling, der er sket inden for veganismen og det plantebaserede univers, gennem de seneste år, er København efterhånden blevet et sandt mekka for veganere – nærmest på linje med Berlin, som tidligere er blevet omtalt som “Den Veganske Hovedstad”, på grund af de mange muligheder for, at spise vegansk.

Der popper hele tiden nye Caféer og restauranter op, med plantebaserede menukort og bæredygtige tiltag, som gør det let at tage det grønne valg i storbyen.

Her giver jeg fem bud på, hvilke veganske spisesteder du skal besøge, når du er i hovedstaden. En vegansk spiseguide til København, om du vil.

Læs også Vegansk spiseguide til Hamborg.

Souls

Souls er toppen af poppen inden for vegansk gourmet. Her serveres smukke, velsmagende og ikke mindst nærende måltider, i rå, hippe, stemningsfyldte lokaler. Her er plads til alle og noget for enhver smag.

Sloganet, “Eat like you give a fork”, siger meget om restaurantens værdier. Hos Souls er både mad, indretning og emballage fremstillet med ekstra omtanke for klima og miljø. Vil du gerne undgå plastikemballage og mindske dit CO2 aftryk når du spiser ude, er Solus stedet at besøge.

Det er ikke uden grund, at Souls blev nomineret til “Byens Bedste Grønne Måltid” i 2019. Souls er et af mine absolutte yndlings steder at spise, når jeg er i København og stedet har vundet prisen som “Bedste Up and Coming Restaurant” i 2016, “Byens Bedste Veganske” i 2018 samt “Mest Bæredygtige Restaurant” i 2018.

Her kan du trygt tage dine alt-spisende venner med og give dem et positivt indtryk af, hvordan vegansk mad kan se ud.

Du finder Souls på Østerbro, Nørrebro og ved Torvehallerne, hvor de for nylig har åbnet deres nyeste skud på stammen, “Surf Shack”.

Her finder du Souls:
Østerbro, Melchiors Pl. 3, 2100 København.
Nørrebro, Nørre Farimagsgade 63, 1364 København.
Surf Shark, Torvehellerne, Frederiksborggade 21, 1364 København.

Instagram. Tripadvisor.

Plant Power Food

Plant Power Food er ejet af den veganske kok Neel Engholm og den veganske atlet Casper Bilton (aka Earthlete/Mr. Plant Power).

Neel har gennem sin karriere bl.a. arbejdet som head chef og menuudvikler for andre plantebaserede restauranter bl.a. Souls og 42 Raw.
Sammen med sin mand, Casper Bilton, atlet, personlig træner og tidligere håndboldspiller for det Canadiske håndboldlandshold, har hun åbnet restauranten, Plant Power Food, som tager plantebaseret mad til helt nye højder.

Det særlige ved menuen hos Plant Power Food er, at der er stort fokus på nærende og sund mad. Der bliver ikke tilsat olie til retterne og fedt forekommer kun i sin naturlige form, som f.eks. i nødder og avocado. Derudover er menuen stærkt inspireret af raw food, med masser af råt bladgrønt og indeholder desuden super foods, så som aktivt kul og quinoa.

Her kræses der virkelig om maden og selve anretningerne er små kunstværker i sig selv. Stemningen er rolig og afslappet. Hvide vægge, grønne planter og møbler i bambus, skaber en lys, let og luftig atmosfære.

Selvom jeg personligt er ret begejstret for maden på Plant Power Food’s menukort, er jeg ikke sikker på, det er noget for enhver smag.
Man skal nok være lidt sundheds bevidst, for at finde glæde i de propfyldte, grønne anretninger og jeg tror, det for nogle, som ikke er vandt til at spise så mange planter, kan virke lidt afskrækkende og måske blot bekræfte dem i, at veganere kun lever af salat – på trods af, at det er særdeles smuk og farvestrålende salat!

Ligesom Solus, har man hos Plant Power Food selvfølgelig også helt styr på bæredygtighed i forhold til råvarer, indretning og emballage.

Her finder du Plant Power Food:
Fælledvej 15, 2200 København.

Instagram. Tripadvisor.

Sunday Munday

Københavns første 100% plantebaserede Bubble Waffle Bar! Her finder du et fint udvalg af nice-cream bowls, smoothies, shakes, kaffedrikke og ikke mindst de lækreste bubble waffles med forskelligt topping – to go or to stay.

Hos Sunday Monday er der fart over feltet. Farverne i rummet, billederne på væggen, de rå trallebænke med bløde puder på. Dertil den lækre, blå Buddha samt vasen med japansk magnolia og vinke-katten på disken. Baren har en moderne, Hong Kong inspireret udstråling, fyldt med skønne kontraster.

Uanset om du vælger at slå dig ned et sted i baren eller tage din ordre med på farten, er der også fuldstændig tjek på bæredygtigheden her. For ikke at forvirre de bæredygtigheds-bevidste kunder, har bøtten med sugerør fået en lille taleboble med teksten “I’m not plastic”, for hos Sunday Munday benyttes der nemlig genanvendelige sugerør af glas.

Har du en sød tand, er Sunday Monday et besøg værd – uanset om man er veganer eller ej! Her er noget for enhver smag.

Her finder du Sunday Munday:
Frederiksborggade 50, 1360 Copenhagen K.

Instagram. Tripadvisor.

Kaf

Café Kaf er det skønneste lille veganske konditori. Her kan man både få wienerbrød og kager til sin havre-latte.

Konditoriet ligger på en hyggelig lille sidegade og på en sommerdag, hvor solen bager og det summer af stemmer fra folk, der er ude at nyde varmen, er det næsten som at være på café i Sydfrankrig.

Her kan du roligt invitere dine alt-spisende venner på brunch eller købe kage med hjem til eftermiddagskaffen.

Her finder du Kaf:
Birkegade 21, 2200 København N.

Instagram.

simpleRAW

I de smukke, hvidkalkede kælderlokaler på Gråbrødretorv, serverer simpleRAW velsmagende, farvestrålende rawfood. Har du ikke smagt rawfood før, står det søde personale klar til, at guide dig gennem deres spændende menu og kommer gerne med anbefalinger, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge.

Hos simpleRAW laves der mad efter rawfood principperne. Der bruges hverken konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, raffineret sukker, mælkeprodukter eller gluten.

Du kan sagtens tage dine alt-spisende venner med på simpleRAW og give dem en på opleveren!

Her finder du simpleRAW:
Gråbrødretorv 9, 1154 København K.

Instagram. Tripadvisor.

Rigtig god fornøjelse i det københavnske!

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

  1. […] 5 veganske spisesteder i København […]

  2. […] 5 veganske spisesteder i København […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.