grøntsagsmuffins
Aftensmad Recipes

Veganske mini frittatas – glutenfri grøntsagsmuffins

Frittatas er super nemme at lave og smager intet mindre end fantastisk! Du kan variere fyldet i det uendelige, hvorfor frittata også er den perfekte “køleskabs-oprydnings-ret”.

Mini frittatas fungerer både som en del af et aftensmåltid og i madpakken. Selvom opskriften siger “mini”, bruger jeg præcis samme opskrift til de større forme. Derudover kan opskriften også bruges som tærtefyld. Ja, det er faktisk lidt af en multi-opskrift.

Min personlige favorit er med porre, så det er den opskrift, jeg vil dele med jer idag. Hvis du bare ææælsker broccoli, eller en eller anden anden grøntsag, kan du bare skifte porren ud med det.

Opskrift og fremgangsmåde

2,5 dl kikærtemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
godt med friskkværnet peber
5 dl vand
evt ½ dl gærflager (kan sagtens undlades)

1 porre
1 mellemstort løg
100 – 125 g røget tofu (kan undlades)

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Snit løg og porre, kom begge dele på en pande og svits i lidt olie. Skær tofuen i tern og stil den til side. 
I en skål blandes kikærtemel, bagepulver, salt, peber og evt gærflager. Tilsæt 5 dl vand og bland til en ensartet, tynd dej. 
Find den/de form(e) klar, som du ønsker at benytte. Til mini frittatas bruger jeg en muffin-form med plads til 12 stk. Større forme kan også anvendes*. 
Når løg og porre er svitset, blandes tofuen i og fyldet fordeles i formene. Dæk fyldet med kikærtedejen og bag i 30-35 min.

Når du tager dine mini frittatas ud af ovnen, vil de stadig være klæg indeni og se ud som om, de på ingen måde er færdigbagte. Ingen grund til panik! Stil dem til side i 10-15 min (du kan alligevel ikke spise dem, før de er kølet lidt af), så vil de sætte sig og konsistensen bliver helt perfekt.

*OBS! Jeg bruger altid silikoneforme, men har du ikke det, vil jeg anbefale, at du enten smører dine forme med lidt fedtstof eller beklæder dem med bagepapir.

frittatas

glutenfrie grøntsagsmuffins

frittatas

 

Du kan måske også lide...

3 Kommentarer

  1. […] se også opskriften veganske mini frittatas […]

  2. […] God til madpakken, f.eks. som tilbehør til falafel eller mini-frittatas. […]

  3. […] Prøv også opskriften på Minifrittatas – veganske, glutenfri grøntsagsmuffins. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.