veganske nachos
Travel

Vegansk spiseguide til Hamborg

Selvom Hamborg langtfra kan måle sig med Berlin, som kan bryste sig af et væld af veganske spisemuligheder og hele 2 Veganz supermarkeder, med dertilhørende Goodies caféer, byder den tyske storby alligevel på en hel del kulinariske oplevelser i hyggelige omgivelser.

Som altid, vil jeg anbefale app’en Happy Cow. Den fås i en gratis udgave og bruger telefonens gps til, at guide dig til de nærmeste caféer, restauranter og indkøbsmuligheder, afhængigt af hvad du søger. I Hamborg er udvalget af 100% veganske spisesteder ret indskrænket, til gengæld er der masser af steder, der har veganske options på menukortet og er gode til at skilte med det!

I dette indlæg vil jeg begrænse mig til, at skrive om de 100% veganske spisesteder, min mand og jeg besøgte, i løbet af vores ferie i Hamborg.

Vabiou’s

Vabiou’s tilbyder to forskellige morgenmadsanretninger i forskellige størrelser, frokostretter og burgere om aftenen. Der er åbent udsyn til køkkenet, hvor alt bliver lavet fra bunden! Udover de fantastisk velsammensatte måltider, tilbyder stedet også en række lækre smoothies, shakes og andre forfriskninger samt diverse kaffedrikke.

ice latte & chai latte

Vabiou's Hamburg

Vabiou’s er et super hyggeligt sted. Indretningen minder mig lidt om Souls i København. Der er både mulighed for at sidde indenfor eller ude, hvis vejret er til det.

Vabiou's Hamburg

Vi besøgte stedet flere gange, mens vi var i byen. Atmosfæren var god, maden fantastisk og servicen helt i top. En ting der gjorde mig rigtig glad var i øvrigt, at alle servietter var af genbrugspapir og sugerørene var genbrugelige glassugerør!

Vabiou's Hamburg morgenmad

Vabiou's Hamburg morgenmadstallerken

Vabiou's Hamburg brunsh

dubbelt nut shaker Vabiou's Hamburg

linemailis hamborg

veganske nachos

vegansk forkost

HappenPappen

Menuen ændre sig fra dag til dag, men det er altid muligt at nyde en økologisk sodavand eller en latte med mandelmælk. HappenPappen har siddepladser både ude og inde.

linemailis HappenPappen hamburg

Vi fik den mest fantastiske æblekage, de to gange vi besøgte den lille restaurant. Atmosfæren er super hyggelig og betjeningen god.

vegansk kage på HappenPappen hamburg

vegansk æblekage

blomster på bordet

Vincent Vegan

Vincent Vegan ligger i et shoppingcenter og er en del af food court. Her kan du købe brugers og fritter med forskelige dips, samt limonade evt samlet som en hel menu – to go or to stay.

Vincent Vegan hamburg

vegan burgermenu

vegan burger

Bidges & Sons

Den herligste café med den skønneste tagterrasse. Caféen hænger sammen med en butik, der sælger fair-trade, vegansk tøj. Man går ind i butikken, hvor der aller bagerst er café. Her bestiller man kaffe og kage, som man så kan tage med sig op på terrassen.

bidges & sons

bidges & sons hamburg

bidges & sons

bidges & sons

bidges & sons

bidges & sons

bestille kaffe og kage

tagterrasse bidges & sons

Ifølge Happy Cow er der rapporteret, at ceféen har ikke-veganske options til rådighed – det så vi nu ikke noget til. Vi nød eftermiddagen på tagterrassen med vegansk latte og to meget store!, men sindsygt lækre stykker kage.

vegansk kage

bidges & sons vegansk kage

vegansk kaffelatte bidges & sons

Twelve Monkeys Vegankrams

Det kan godt være Hamborg ikke har en Veganz længere, men så har de heldigvis Twelve Monkeys Vegankrams, som er et lille vegansk supermarked, med alt hvad ens veganske hjerte kan begære. Ost, pålæg, vin, frugt og grønt, sågar vegansk hunde- og kattemad samt forskellige tørvarer – uden emballage! Har man en lille zero waster indeni, skal man gøre sine indkøb her.

vegansk indkøb

Her købte vi ind til selv at kunne lave mad nogle af dagene. De tager desværre kun tyske kort, så husk kontanter, hvis du ønsker at gøre dine indkøb her.

udgang til balkon

Set i bakspejlet

Hamborg er som sagt ikke det slaraffenland som Berlin er, med hensyn til veganske restauranter og caféer, men har man lyst til at opleve byen, som i øvrigt har mange spændende ting at byde på, er det også muligt, at få et par kulinariske oplevelser med hjem i bagagen.

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

  1. […] Vegansk spiseguide til Hamborg […]

  2. […] Vegansk spiseguide til Hamborg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.