julekopper
Kolde og varme drikke Recipes

World vegan month – Madserie

I anledning af World Vegan Month, er vi otte bloggere fra fællesskabet Bloggers By Heart, der samarbejder om, at sætte ekstra fokus på veganisme her i november. Det gør vi bl.a. med en 8-dages madserie, med masser af inspiration til veganske måltider.

Opskriftdeling og fede præmier

I løbet af den kommende uge, vil du hver dag kunne finde en ny vegansk opskrift, hos en af bloggerne. Idag får du min opskrift på hjemmelavet chai latte og imorgen kl 09.00, vil Maria Silje dele en ny, spændende opskrift på sin blog mariasilje.dk.

Udover de lækre opskrifter og inspiration til vegansk madlavning, vil du også få chancen for at vinde fede præmier. Vi samarbejder nemlig med forlaget muusmann og du har derfor mulighed for at deltage i lodtrækningen om en vegansk kogebog hos hver af de bloggere, som bidrager til madserien. De heldige vindere findes den 30. november kl 20.00 (se detaljerne for lodtrækningen hos den enkelte blogger).

Opskrift på hjemmelavet chai latte

julekopper

Her i efterårs månederne, synes jeg selv, at det er rigtig rart med en lækker, varm drik, at lune sig på, mens regnen falder og vinden rusker i træerne udenfor. En af mine absolut favoritdrikke er chai latte. De laver en himmelsk version af drikken på restauranten Souls (på Nørrebro og Østerbro), men intet slår en hjemmelavet chai latte. Her får du opskriften på en chai latte der bringer glæde, varme og julestemning til dine smagsløg.

Du skal bruge

1 stjerneanis
10 nelliker
7 hele grønne kardemomme kapsler
1 stang kanel
1 spsk sort te (f.eks. Earl Gray)
1/4 tsk stødt ingefær (eller en skive frisk)
6 dl plantemælk f.eks. hjemmelavet havredrik
evt. 1-2 tsk øko krørsukker og et nip salt

morter julekrydderier

knuste krydderier

knuste krydderier

opskrift chai latte

Sådan gør du

Kom stjerneanis, nelliker, kardemomme og kanelstangen i en morter og knus krydderierne groft. Du kan også bruge dem hele, men de friviger mere smag, hvis de bliver knust.

Kom krydderiblandingen i en gryde. Tilsæt sort te, ingefær og plantemælk, og varm drikken op til lige under kogepunktet – dvs. når der kommer meget damp og de første små uroligheder begynder at vise sig i overfladen.

Tag gryden af blusset og lad drikken trække 20 minutters tid under låg.

Si te og krydderier fra mælken. Du kan enten bruge en si eller en stempel-te-kande, hvis du har sådan en. Smag evt din chai-latte til med lidt rørsukker og et lille nip salt, inden du hælder den op i to dejlige krus.

hjemmelavet chai latte

kanel

Husk at følge med imorgen

Imorgen er det som sagt Maria Silje’s tur, til at dele en vegansk opskrift på bloggen mariasilje.dk. Husk at du kan finde en ny opskrift hver dag til og med mandag d. 12. og deltage i en giveaway på alle otte blogs!

God fornøjelse og held og lykke i konkurrencerne!

Find alle indlæg i World Vegan Month Madserien fra Bloggers By Heart her:

Afsnit 2// hos MariaSilje.dk finder du opskriften på Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat.
Afsnit 3// Madfilosofie.dk har delt opskriften Sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs.
Afsnit 4// MoniaMagdalena.dk OPSKRIFT: FYLDTE SQUASH ((VEGANSK))
Afsnit 5// hos TeklasKøkken.dk finder du opskriften på Vegansk peberfrugt Picadillo med blandede bønner.
Afsnit 6// dette afsnit finder du hos min kære med-veganer FreyaEmilie.dk, som deler opskriften Spaghetti bolognese: Vegansk, nem og hurtig.
Afsnit 7// på BerlinBlog.dk finder du indlægget World Vegan Month Berlin.
Afsnit 8// Tina fra Hverdagsro.dk har delt opskriften på Vegansk Fudge.
Afsnit 9// LiseSommerlund.dk har delt indlægget Den veganske madpakke – Glutenfri svampe spread.

Du kan måske også lide...

7 Kommentarer

 1. […] Chailatte hos Line Mailis – 7/11 Sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs hos madfilosofie – 8/11 Fyldte squash […]

 2. Spaghetti bolognese: Vegansk, nem og hurtig - Freya Emilie siger:

  […] Hjemmelavet chai latte, linemailis.dk – Falafelvaffel med taboulehsalat, mariasilje.dk – Sellerisuppe med kokosmælk og […]

 3. […] Chailatte hos Line Mailis […]

 4. Susanne siger:

  Nu har jeg drukket chai latte hver dag siden jeg så opskriften på facebook Den smager bare SÅ godt tak for en fantastisk opskrift

  1. Hej Susanne
   Tusind tak for din søde kommentar ❤ Hvor glad for at høre, at den er lige så stort et hit hos dig, som den er hos mig ☺ skål i chai latte

 5. […] chailatte hos Line Mailis Vegansk sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs hos madfilosofie Vegansk fyldt squash […]

 6. […] Jeg er til latte og allerhelst chai latte. Mit bidrag til sidste års World Vegan Month serie hos Bloggers By Heart var faktisk en opskrift på hjemmelavet chai latte. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.