vegansk drømmekage
Kager og desserter Recipes

Vegansk drømmekage

Opskrift og fremgangsmåde

Kagedej

3½ dl soyadrik
1 spsk eddike
3½ dl hvedemel
1½ spsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljesukker
1 dl sukker
½ dl olie

Topping

225 g brun farin
75 g plantemargarine (jeg bruger Naturli’ Smørbar)
1-2 spsk vand 75 g kokosmel

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 170 grader.

Afmål 3½ dl soyadrik og tilsæt 1 spsk eddike. Dette vil få soyadrikken til at klumpe og konsistensen bliver lidt som sur mælk, men det er præcis det vi gerne vil have.

Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt dernæst olien og den syrnede soyadrik. Eddiken vil aktivere bagepulveret og nu skulle du gerne stå med en rimelig tyk, men luftig dej.

Overfør dejen til en form, som enten er beklædt med bagepapir eller smurt med lidt fedtstof. Bag kagen 20 minutter og gør i mellemtiden toppingen klar.
Smelt brun farin og plantemargarine i en gryde. Rør kokosmel i sukkermassen. Tag gryden af blusset og juster konsistensen med en lille smule vand.

Når de 20 minutter er gået, tages kagen ud af ovnen, toppingen fordeles i et jævnt lag og kagen stilles tilbage i ovnen og bages i yderligere 10 minutter. Lad kagen køle af inden servering.

vegansk drømmekage

drømmekage

drømmekage

You may also like...

2 Comments

  1. Natasja says:

    Jeg bor i Perú og her findes desværre ikke brun farin – vil jeg kunne bruge rørsukker i stedet? Det har nogenlunde samme konsistens, ved dog ikke helt med smagen. Leder efter det bedste alternativ ☺️ Tusinde tak på forhånd!

    1. Hej Natasja
      Jeg er ikke sikker på, at rørsukker kan erstatte den brune farin… Måske kan du få fat i moskovado-sukker? Det tror jeg fungerer bedre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.