vegansk chokoladekage
Kager og desserter Recipes

Vegansk Chokoladekage

Svampet, men stadig luftig. Fyldig, uden at være kvalm. Dette er (måske) verdens bedste chokoladekage.

opskrift og fremgangsmåde

3½ dl soyadrik
1 spsk eddike
3½ dl hvedemel
1½ spsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljesukker
1 dl sukker
½ dl olie
2 spsk kakaopulver (med top)
100 g chokolade

Start med at tænde ovnen på 170 grader.
Afmål soyadrikken i et målebæger og tilsæt eddiken. Eddiken vil syrne soyadrikken og få den til at klumpe. Stil blandingen til side.
Bland de tørre ingredienser og 50 gram finthakket chokolade i en skål. Tilsæt olie og soya-eddike-blandingen og samel dejen.
Kom dejen i en smurt form, eller en form beklædt med bagepapir, og bag den ca 30 minutter. Tjek om kagen er færdig, ved at stikke en strikkepind i – er den fri for dej når du tager den op igen, er kagen gennembagt.
Hak de resterende 50 g chokolade og drys det ud over den varme kage, så det smelter fast på kagens overflade.

Chik Chokoladekage

Chik Chokoladekage

vegansk chokoladekage

 

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

  1. Lisbeth Simonsen siger:

    Kan man mon bruge mandelmælk i stedet for?

    1. Hej Lisbeth
      Du kan sagtens bage kagen med mandelmælk i stedet for soyadrik. Den kan også bages på vand. Soyadrikken vil give en mere cremet dej, da den i kombination med eddike, vil opføre sig lidt som et surmælksprodukt. Syren fra eddike vil også aktivere bagepulveret, så eddike ville jeg ikke undlade. Resultatet bliver en blød og svampet kage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.