hvedeknopper
Brød og boller Højtider Recipes

Varme hveder – opskrift på de bedste veganske hvedeknopper til St. Bededag

 

Selvom det sagtens kan lade sig gøre, at købe veganske hvedeknopper i supermarkederne, er der nu alligevel noget særligt ved hjemmebag – og hvorfor ikke bage hvedeknopperne til St. Bededag selv, når nu det er så nemt? Her i huset er hvederne hjemmebagte og I, mine kære læsere, skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på de absolut blødeste, sprødeste og mest smagfulde hvedeknopper. 

Opskrift og fremgangsmåde

75 g plantesmør
50 g gær
2½ dl vand
1 tsk salt
50 g sukker
550-600 g mel

1 tsk kardemomme

Smelt plantesmørret i en gryde, stil gryden til side og lad smørret køle lidt af. Opløs gæren i vandet, tilsæt den smeltede margarine, salt, sukker og mel samt kardemomme. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve 15-20 min. inden hvedeknopperne formes. Placer hvedeknopperne tæt, på en bradepande eller i en smurt form* og stil dem derefter til hævning i yderligere 30-45 min.
Bages ved 200°C i 15-20 min.

*Jeg former 9 hvedeknopper og bager dem i en form der er 25 x 25 cm

hveder

hveder

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.