Selvom det sagtens kan lade sig gøre, at købe veganske hvedeknopper i supermarkederne, er der nu alligevel noget særligt ved hjemmebag – og hvorfor ikke bage hvedeknopperne til St. Bededag selv, når nu det er så nemt? Her i huset er hvederne hjemmebagte og I, mine kære læsere, skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på de absolut blødeste, sprødeste og mest smagfulde hvedeknopper.
Opskrift og fremgangsmåde
75 g plantesmør
50 g gær
2½ dl vand
1 tsk salt
50 g sukker
550-600 g mel
1 tsk kardemomme
Smelt plantesmørret i en gryde, stil gryden til side og lad smørret køle lidt af. Opløs gæren i vandet, tilsæt den smeltede margarine, salt, sukker og mel samt kardemomme. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve 15-20 min. inden hvedeknopperne formes. Placer hvedeknopperne tæt, på en bradepande eller i en smurt form* og stil dem derefter til hævning i yderligere 30-45 min.
Bages ved 200°C i 15-20 min.
*Jeg former 9 hvedeknopper og bager dem i en form der er 25 x 25 cm
[…] Varme hveder – opskrift på de bedste veganske hvedeknopper til St. Bededag […]
[…] fik jeg det bedre og så fik jeg faktisk gjort, hvad jeg hele tiden havde sat mig for – Varme hveder! Det har været et projekt flere år, og nu blev det endelig. Jeg havde ikke helt nok hvedemel, så […]
Det er simpelthen de allerbedste varme hveder, jeg nogensinde har fået…tak for en god opskrift 🙂
Rigtig god opskrift!
Jeg har lavet de 2 gange i denne bededags ferie. Fik 9 flotte boller hver gang.
Hvor er det dejligt at høre Elisabeth! Tusind tak for din kommentar ♡