hvide roser
Essays

Valentinsdag? Hvorfor nu det?

Jeg kender flere mennesker, der ikke fejre valentinsdag end jeg keder mennesker, som gør. Begrundelserne for ikke at fejre dagen er nogenlunde ens og lyder som oftest noget i retning af, at det er en amerikansk tradition og et kommercielt påfund. Traditionen er imidlertid ikke amerikansk men italiensk, idet traditionen stammer fra Rom.

Historien om Skt. Valentin

Der findes forskellige variationer af beretningen om Skt. Valentin, men de har alle det til fælles, at Skt. valentin var en kristen, romersk præst, som tjente under Claudius II, der dømte Valentin til døden. Henrettelsen fandt sted 14. februar år 269 (kilde).
Der findes flere forskellige historier om, hvorfor Valentin blev dømt til døden. En af dem er, at Claudius II havde besluttet, at gifte mænd var dårlige krigere og havde derfor nedlagt forbud mod enhver vielse. Valentin trodsede dette forbud og giftede unge elskende i smug. Det blev naturligvis opdaget og Valentin blev fængslet – jeg ved ikke hvorfor der ikke er lavet en disney tegnefilm om Valentin !?! Any way… En historie fortæller, at Valentin selv sendte det første valentinsbrev til fængselsbetjentens datter, som besøgte ham, mens han sad fængslet og ventede på døden. Brevet underskrev han angiveligt “fra din Valentin”.

Hvorfor skal vi fejre Valentinsdag i Danmark?

Tjah… hvorfor ikke? Vi fejre da jul i stor stil. En tradition der er så stort et misk mask af traditioner og andet gøgl, at det er umuligt at finde hoved og hale i. Julen er om noget et kommercielt påfund. Julen er en kristen tradition. Jesus blev født den 24. december – eller gjorde han? Det vil jeg ikke komme nærmere ind på her, men der er delte meninger. Og hvor kommer så juletræet ind i billedet? Det er efter sigende en tysk tradition fra 1500-tallet. Hvorfor giver vi gaver juleaften? Står det i biblen? Og julemanden! Hvor han kom ind i billedet og hvad han har med Jesus fødsel at gøre, aner jeg ikke, men han var oprindeligt grøn indtil coca-cola gjorde ham rød. 
På trods af al forvirringen fejre vi glædeligt julen, så hvorfor ikke fejre valentinsdag og vise dit hjertes udkårne, hvor meget du elsker ham/hende?

Desuden er der ingen regler for hvordan Valentinsdag skal fejres, så i princippet er dagen ikke mere kommerciel end man selv gør den. Er du ikke typen der giver blomster og chokolade, så find på noget andet der glæder din partner.

Rigtig glædelig Valentinsdag! XOXO 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.