tahindressing over en skål salat
Recipes Tilbehør

Tahindressing

Tahindressing er nemt at lave og smager dejligt på en salat. Med sit høje indhold af calcium, kan tahin med fordel indgå i en sund og varieret kost.

Tahin består af rå eller ristede sesamfrø, som er blendet til en fin smør. Rå sesamfrø giver en lys tahin, som er mindre markant i smagen end den mærke tahin, der laves af ristede sesamfrø.

Sesamfrø har et naturligt højt indhold af calcium, hvorfor tahin naturligvis er rigt på mineralet. I en plantebaseret kost kan tahindressing være en fordelagtig kilde til calcium, da den er yderst anvendelig i mange måltidssammenhænge.

Tahindressing

Du skal bruge

50 g tahin (ca 2 spsk)
1 fed hvidløg
Saften fra ½ citron (ca. 1 spsk citronsaft)
½ dl vand
½ tsk spidskommen
Salt
Peber

Sådan gør du

Kom tahin i en skål. Pres hvidløget deri og tilsæt citronsaft. Rør citronsaften godt ud i din tahin. Tahinnen vil begynde at “tørre ud” og blive mere fast i konsistensen, når den blandes med citronsaft.
Dernæst tilsættes vand. Med vandet justeres konsistensen og dressingen får en lysere farve. Tilsæt vandet lidt ad gangen, til du opnår din ønskede konsistens. Jeg synes ½ dl er meget passende, men vil du have en tykkere dressing, skal der mindre i.
Smag dressingen til med ½ tsk spidskommen, salt og friskkværnet peber.

Dressingen kan bruges som tilbehør til salater, dip til f.eks falafler, eller som smørelse i sandwiches.

Tip: erstat vandet med neutral, plantebaseret yoghurt for en mere cremet version.

You may also like...

2 Comments

  1. Hej Line

    Hvilket mærke Tahin vil du anbefale?

    Jeg har prøvet et par stykker og synes at de har en gennemtrængende bitterhed, som virker harsk.

    mvh Tekla

    1. Hej Tekla.
      Har du prøvet lys(også kaldet hvid) tahin? Det er ofte den mørke tahin, man finder i almindelige supermarkeder, men der findes også en lys, som er lavet på afskallede sesamfrø. Den har en lidt anderledes og mindre bitter smag. Jeg køber den på Helsebiksen.dk 🙂
      Kh Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.