Sydfyns hyggeligste café
Travel

Sydfyns hyggeligste café

Sydfyns hyggeligste, veganervenlige café er fundet! Her kan du læse min anmeldelse af stedet.

Jeg er bosat på Sjælland, men komme alligevel af og til på Fyn – mere specifikt Sydfyn. Det skyldes, at min mand, Emil, er født og opvokset der og har sin familie boende i Svendborg.

Svendborg er er en utrolig hyggelig by. Især om sommeren hvor gaderne er fulde af liv. Men den Sydfynske by kan altså også noget her i juletiden, hvor gaderne er pyntet med gran og lysene stråler i alle vinduer.

Vi har netop været en tur i Svendborg. Turen bød på hyggelige gåture og et ganske særligt cafébesøg. Ikke alle byer er lige veganervenlige, men Svendborg er ved at komme godt med, hvad angår veganske muligheder på caféer og restauranter.

Jeg bruger appen Happy Cow, til at finde frem til veganervenlige spisesteder, når jeg er på udebane og det var også derigennem, jeg fandt frem til denne, Sydfyns hyggeligste café.

Læs også 5 veganske spisesteder i København

Vores favorit

På Møllergade 30 i Svendborg ligger Øko Cafeteriet. En dejlig lille café med lækker, økologisk mad, moderne indretning og en rigtig hyggelig atmosfære. Caféen er meget hurtigt gået hen og blevet vores favorit i det Sydfynske.

Hos Øko Cafeteriet er der fokus på kvalitet, god service, bæredygtighed og ikke mindst økologi. Caféen har nemlig det økologiske spisemærke i guld, hvilket symboliserer, at 90-100% af de råvarer og drikkevarer, som stedet indkøber, er økologiske.

Viking, vegetar eller veganer?

vegansk panini
Vegansk panini, Øko Cafeteriet

Emil og jeg er begge veganere, men Emils familie spiser ikke plantebaseret. Hos Øko Cafeteriet er det muligt at stille alle tilfredse. Menuen byder nemlig på retter for både vikinger, vegetarer og veganere.

Maden er velsmagende og bliver præsenteret på en visuelt flot og indbydende måde. Også betjeningen er i top. Vi blev mødt med varme smil, imødekommenhed, hjælpsomhed og tålmodighed.

Og priserne for alle herlighederne? Ganske rimelige. Øko Cafeteriets priser ligger inden for standarden for de fleste caféer. Et reelt frokostmåltid kan fås fra kr. 69,-. Den samlede pris for kaffe og kage er kr. 65,- pr. person.

Et kæmpe plus for os er desuden, at man ikke betaler ekstra for at få plantemælk i kaffen og det var en glædelig overraskelse, at der også var vegansk flødeskum til kagerne.

Du kan se Øko Cafeteriets menukort her (Jeg ved godt at der står “to go menu”, men det er det samme menukort du får som blivende gæst).

Sydfyns hyggeligste café

Sydfyns hyggeligste café

Øko Cafeteriet har eksisteret siden 2017, men fik ny ejer i foråret 2019. Selvom caféen har fået enkelte hug for, ikke at leve helt op til, hvad den var inden ejerskiftet, får Øko Cafeteriet stadig min varmeste anbefaling. Øko Cafeteriet lever nemlig i den grad op til alle mine forventninger og er simpelthen bare Sydfyns hyggeligste café!

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.