Denne opskrift på svenske chokoladekager, har jeg fra min farmor. Den oprindelige opskrift indeholdt æg, men jeg har selvfølgelig ændret lidt i opskriften, så den nu er 100% vegansk.
Opskrift og fremgangsmåde

Opskriften giver 20-25 stk.
Du skal bruge
150 g mel
100 g sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
1 spsk (med top) kakaopulver
100 g plantesmør (f.eks. Naturli’ smørbar)
Drys
Plantemælk
sukker/kanelsukker
hakkede nødder
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Vej alle ingredienserne af.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Tilsæt plantesmør og ælt dejen sammen med hænderne. Min farmor gjorde meget ud af, at man skal bruge hænderne, når man bager. Kærligheden kommer gennem hænderne og bagværk smager bedst, når det er bagt med masser af kærlighed. Og husk så lige at vaske hænder inden du bager ik 😉
Del dejen i to ca. lige store dele.
Tril dejklumperne ud til lange pølser på omkring 30 cm.
Placer pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem let flade og 3-5 mm høje. Vær opmærksom på ikke at placere pølserne for tæt, de de flyder lidt ud under bagningen.
Du kan pensle kage-stængerne med lidt plantemælk og pynte med hakkede nødder, perle- eller kanelsukker.
Se også opskriften på veganske brunkager

Bag kage-stængerne i 15 minutter.
Skær stængerne i fine, skrå snitter, mens de stadig er varme. Jeg plejer at gøre det som det første, når jeg tager dem ud af ovnen.

Lad dine svenske chokoladekager køle helt af inden de lægges i kagedåsen.