gaming med kæresten
Culture & lifestyle

Spil du skal spille med din gamer-kæreste

Hvis du tror, at folk, der spiller computerspil er nogle ensomme mennesker, der sidder alene på deres værelser og fylder sig med chips og cola – så har du delvist ret, men kun i det med chips og cola, og kun til en vis grad.

Efter at have fulgt med på sidelinjen i nogle år, kan jeg konkludere, at gaming er alt andet end asocialt. Når jeg går i seng om aftenen, må jeg lukke to døre, for ikke at blive vækket af min kæreste, der snakker og griner med 2-3 kammerater over et spil.

Når modsætninger mødes kan man enten vælge at holde sine interesser for sig selv eller man kan invitere hinanden med ind i varmen. Jeg tror grundlæggende at det er rigtig sundt, at være sammen med en, som har nogle helt andre interesser end man selv har – forstået på den måde, at det er rart at have noget til fælles, men det er også fedt, at kunne lære noget nyt af sin partner.

Jeg har f.eks. lært min kæreste at spille guitar på et niveau, hvor han selv kan læse tabs og lære nye numre uden min hjælp. Til gengæld har han stået på hovedet for at finde computerspil, som jeg kan lide og som vi kan spille sammen. Indrømmet, jeg ejer hverken timing eller koordinationsevne når det kommer til pc games, men heldigvis er min kæreste en meget sød, forstående og overbærende type, som kan grine af mig, i stedet for at blive irriteret, når jeg kegler rundt i spillet. Vi hygger os og har det sjovt – og det er vel det vigtigste.

Hvis du har lyst at spille noget sammen med din kæreste, følger her fire spilanbefalinger.

Lovers in a dangerous spacetime. Min personlige favorit – mere udpræget kæreste-spil findes næppe. Her gælder det virkelig om at samarbejde, når du og din kæreste skal styre et rumskib udstyret med våben og forsvarsmekanismer, overvinde kærligheds-bekæmpende rumvæsener og befri de kidnappede rumkaninener, der holdes fanget i bure. Virkelig sjovt og underholdende spil!

Octodad. Et lidt mere udfordrende, men hylende morsomt spil, hvor det igen gælder om at samarbejde. Spillet handler om Octodad – en blæksprutte, der giver sig ud for at være et menneske. For ikke at blive afsløret, må han beherske evnerne til at udføre almindelige hverdagsopgaver med sine lange blækspruttearme. Dette er dog ikke helt uden udfordringer. Som spillere styrer man hver to lemmer (f.eks. ét ben og én arm) og skal arbejde samarbejde om at løse forskellige opgaver, uden at afsløre Octadads hemmelighed.

Guacamelee. Et mexicansk inspireret spil, hvor man spiller som Juan og Tostada, der kæmper mod forskellige fjender og overvinder forhindringer for at redde “El Presidente’s daughter”. Hen ad vejen får man flere evner (f.eks. dobbelthop og at kunne klatre på mure) og lærer nye angreb, som kan bruges i kampen mod fjenderne.
Når man starter spillet er det nok værd at vide, at player 2 først ankommer efter intro-delen – det forvirrede os lidt i starten.

Trine. Et enormt æstetisk spil i fantasy genren. Her går det ud på at at redde kongeriget fra ondskaben. Som spiller kan man frit skifte mellem tre karakterer (troldmanden, tyven og ridderen), der hver har sine styrker og svagheder når det kommer til at løse puslespil, overkomme forhindringer og bekæmpe de fjender, man møder på sin vej. Her gælder det altså om, at vælge den rette karakter til den enkelte opgave og i samarbejde med sin partner, overkomme forhindringerne. Er man i forvejen en lille smule til fantasy, kan man lide at slås med overnaturlige væsener og er man ikke bange for udfordringer, hvor det gælder om at tænke sig til løsningen, er dette det helt rigtige spil!

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

 1. Silke siger:

  Mine venner og jeg har længe overvejet at købe spacetime! Vi endte med at købe Risk of Rain i stedet, der er ret svært (men nu spiller vi også meget), men hvor man også samarbejder og det er super hyggeligt! Når nu du skriver så godt om spacetime kan det være vi også skal få købt dét 😀

  1. LineMailisR siger:

   Hej Silke 🙂
   Det synes jeg helt sikker I skal gøre! Det er et rigtig sjovt og underholdende spil at spille sammen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.