spidskålssalat
Aftensmad Recipes

Spidskålssalat med edamamebønner og olie-fri citrondressing

Denne spidskålssalat er fuld af smag og fyldt med næringsstoffer, hvilket gør den til en af mine absolut favoritter! Jeg spiser den gerne til frokost med en god skive rugbrød til eller bruger den som tilbehør til et aftensmåltid.

Opskrift på spidskålssalat

Opskriften giver to portioner (nok til 4, hvis den blot spises som tilbehør).

Du skal bruge
200 g spidskål
200 g edamamebønner (optøede, uden skal)
1 æble
1 bundt dild

Sådan gør du
Snit spidskålen så fint som muligt. Jeg bruger den fine snittekniv i min foodprocessor, men det kan også gøres med en god køkkenkniv. Fjern kernehuset fra æblet og skær æblet i små tern. Hak en god håndfuld frisk dild og bland det hele sammen med edamamebønnerne i en salatskål.

God til madpakken, f.eks. som tilbehør til falafel eller mini-frittatas.

Opskrift på olie-fri citrondressing

For at give spidskålssalaten et ekstra pift, vender jeg den gerne med et par spiseskeer af denne dressing.

Du skal bruge
1½ dl citronsaft
1 dl ahornsirup
1-2 tsk æblecidereddike
salt og peber

Sådan gør du
Bland citronsaft, ahornsirup og 1 tsk æblecidereddike sammen og krydder med et drys salt og friskkværnet peber.

Du kan med fordel blande dressingen i en lille flaske eller et glas med tilhørende låg.

Smag dressingen til med ekstra æblecidereddike, salt og peber.

Opbevares i køleskal i en lukket beholder, hvor den kan holde sig flere måneder.

Prøv også Jordbær/melon salat med spidskål og hyldeblomstdressing, fra MadMedGlød.dk.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.