Fashion

Se lige denne dokumentar inden du tager på juleindkøb!

Har du nogensinde tænkt over hvordan dit tøj bliver fremstillet, hvem der laver det og hvordan dit køb påvirker andre mennesker?

For et stykke tid siden så jeg dokumentaren The True Cost, som handler om modebranchens påvirkning af mennesker og miljø. Tøj er billigere end nogensinde, moden skifter konstant og der er hele tiden nye varer på hylderne, men bagsiden af medaljen berører vi sjældent.

Dokumentaren har særligt fokus på “fast fashion”, som tvinger mennesker til at arbejde under ekstremt dårlige forhold til næsten ingen penge. Der hviler selvfølgelig et stort ansvar på modebranchens skuldre, for at sørge for ordentlige produktionsforhold, men som man siger “forbrugernes magt er stor” og derfor har vi også et medansvar for, at træffe bevidste valg.

The True Cost sætter fokus på en masse problemstillinger forbundet med de rige landes forbrug og er i det hele taget meget tankevækkende. Alt i alt en rigtig god og yderst relevant dokumentar, som bestemt er et kig værd, inden man tager hul på julegaveindkøbene!

The True Cost er tilgængelig på Netflix. 

Du kan måske også lide...

2 Kommentarer

  1. […] med vores enorme forbrug og den hurtigt skiftende mode. Jeg har tidligere anbefalet dokumentaren i indlægget her. The True Cost er tilgængelig på […]

  2. […] Læs også Se lige denne dokumentar, inden du tager på juleindkøb! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.