ristede kikærter i grøn skål
Recipes Snacks Tilbehør

Ristede kikærter – 2 favoritter

Ristede kikærter er en sund, lækker og proteinrig snack i sig selv, men kan også bruges som sprødt tilbehør i salater.

Der er mange, mange måder at lave ristede kikærter på. Du kan i princippet nøjes med at vende kikærterne i lidt olie og krydre med salt og peber, inden du stiller dem i ovnen, men af og til må det altså gerne være lidt sjovere og lidt mere spændende.

I dette indlæg finder du to opskrifter på ristede kikærter med masser af smag. Jeg er selv ret vild med kikærter som snack, men de ender lige så ofte som tilbehør til aftensmaden.

Prøv f.eks. opskriftenMin Yndlings Tomatsuppe toppet med ristede kikærter.

Jeg anbefaler altid at bruge tørrede kikærter, som du selv har udblødt og kogt, frem for dåse-kikærter, som jeg personligt synes har en lidt mærkelig smag. Men for nemhedens skyld, er begge opskrifter lavet med 240 g kikærter, som svarer til den drænede vægt i en dåse.

Ristede kikærter – spicy BBQ

ristede kikærter - spicy BBQ

Til denne opskrift skal du bruge

240 g kogte kikærter
1 spsk olie
1 tsk røget paprika
½-1 tsk tørrede chilifager
1 tsk sukker
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
½ tsk liquid smoke
evt. 1 spsk kikærtemel (kan sagtens undlades, men giver lidt ekstra crunch)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist kikærterne i ca 25 minutter og lad dem køle af inden servering.

Sprøde kikærter med eddike & estragon – a la sour cream & onion

Til denne opskrift skal du bruge

240 g kogte kikærter
1 spsk olie
1 spsk eddike
1 tsk estragon
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
evt. 1 spsk kikærtemel (kan sagtens undlades, men giver lidt ekstra crunch)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist kikærterne i ca 25 minutter og lad dem køle af inden servering.

Nyttige tips & tricks

Opbevar kikærterne i en lufttæt beholder.
Er de blevet lidt bløde og kedelige? Kom dem i ovnen et par minutter ved 175 grader varmluft, så bliver de så gode som nybagte.

Besøg også Veganermor og prøv opskriften på Vegansk kikærtesalat – en hverdagssalat.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.