Rabarber-hindbærkompot er blot en af sommerens mange skønne fristelser. Kompotten er super simpel, let at lave og virkelig lækker!
Rabarber-hindbærkompotten kan nydes som substitut for marmelade på nybagt brød eller anvendes som smagsgiver i kager og desserter.
Læs også opskrift på Rabarber-hindbærrifli.
Læs også opskrift på Mazarinmuffins med rabarber-hindbærskum.
Opskrift og fremgangsmåde

Det skal du bruge
500-550 g rabarber
200 g hindbær
1-1½ dl sukker
Sådan gør du
Skyld, rens og snit rabarberne i fine stykker.
Skyld hindbærene grundigt.
Kom rabarber og hindbær i en gryde og tilsæt 1 dl sukker.
Tænd for det lave blus og læg låg på gryden. Efter nogen tid vil væsken sive fra rabarber og hindbær, og kompotten vil begynde at simre.
Lad kompotten simre indtil rabarber og hindbær er kogt helt ud. Tag da kompotten af varmen og smag evt til med lidt ekstra sukker.
Kom den færdige rabarber-hindbærkompot i rengjorte, skoldede glas og opbevar dem på køl. Et uåbnet glas kan holde mange måneder.
[…] trifli er selvfølgelig Rabarber-hindbærkompotten. Opskriften på den, finder du ved at klikke HER.Derudover skal der bruges en vaniljecreme og en sprød crunch, som du finder opskrifterne på […]
[…] 2½ dl vegansk piskefløde (Alpro soya piskbar)3-4 spsk Rabarber-hindbærkompot […]
[…] Prøv også opskriften: Rabarber-hindbærkompot. […]