pulled jackfruit i burger
Aftensmad Recipes

Pulled jackfruit

Pulled Jackfruit er den dyrevenlige (veganske) udgave af pulled pork. Jackfruit er en eksotisk frugt, som i sig selv ikke smager af ret meget. Den har fast, travlet kød, der i konsistens kan minde meget om pulled pork? Jeg skal ikke gøre mig alt for klog på det, for jeg har faktisk aldrig smagt pulled pork. Men det ligner til forveksling og smager virkelig godt.

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser:
2 dåser Jackfruit i vand (fås i asiatiske butikker og i Bilka)
2 spsk brun farin
1 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk chillipulver
1,5 dl BBQ sovs (din personlige favorit)
3,5 dl vand
salt og peber

Skyld og klargør jackfruit ved at skære det inderste, faste stykke fra det travlede – lige som på en ananas. Det er kun det travlede stykke der skal bruges.
Kom brun farin, paprika, hvidløgspulver, chillipulver og jackfruit i en wok (eller en dyb pande). Varm wokken op og svits det hele af (evt i lidt olie), indtil den brune farin er smeltet. 
Tilsæt BBQ sovs og vand, skru ned for blusset og lad det simre under låg i 15-20 min.
Smag til med salt og peber inden sovsen koges ind. Skru op for blusset, hak lidt i jackfruiten med grydeskeen og rør jævnt i sovsen, indtil der næsten ikke er mere væske tilbage.

Pulled Jackfruit i burger

Server som fyld i en burger, sandwich, tacos, tortillas og ved enhver anden lejlighed du får, til at spise lækker, snasket mad!

You may also like...

1 Comment

  1. […] Se også opskriften på Pulled Jackfruit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.