plantebaseret gourmet, bog
Culture & lifestyle

Plantebaseret Gourmet – en bog af Neel Engholm

Jeg fik bogen foræret af min skønne kollega, som havde set den og straks tænkt på mig. Nu, hvor jeg har ejet bogen et stykke tid, tænker jeg, at det er på sin plads med en boganmeldelse. For det fortjener den!

Forfatteren bag

Bogen, Plantebaseret Gourmet, er skrevet af den veganske kok Neel Engholm, som har levet vegansk siden 2003 og arbejdet som kok lige så længe. Hun har bl.a. arbejdet som head chef og menuudvikler for flere plantebaserede restauranter bl.a. Souls og 42 Raw. Sammen med sin mand, Casper Bilton, atlet, personlig træner og tidligere håndboldspiller for det Canadiske håndboldlandshold, driver Neel Engholm restauranten, Plant Power Food i København.

Se også 5 veganske spisesteder i København.

Gourmet – det lyder svært!

plantebaseret gourmet, sidevisning

Lad dig endelig ikke skræmme af bogens titel. Plantebaseret gourmetmad er for alle!

Bogen er propfyldt med smukke, inspirerende billeder. Opstillingen af ingredienslister og fremgangsmåder er enkel og overskuelig. Det er en bog, som er nem at give sig i kast med og som indbyder til kreativitet i køkkenet.

Fra ende til anden fornemmer man Neel Engholm og det, hun står for, inden for det plantebaserede univers. Har du haft fornøjelsen af at spise på Plant Power Food, vil du med det samme forstå, hvad jeg mener, når du åbner bogen. Neel har en helt særlig stil og forstår at kombinere smag, farve og konsistens i sine næringsrige retter.

Med de kritiske briller på

plantebaseret gourmet, bagt sød kartoffel

Jeg er, som du nok fornemmer, generelt ret begejstret for bogen, men skal jeg forholde mig lidt kritisk til indholdet, savner jeg en kommentar til de specielle ingredienser, der anvendes i nogle af retterne.

Måske er det bare fordi emnet interesserer mig vældigt meget, men jeg synes, det ville have klædt bogen, at have et afsnit, som går lidt mere i dybden med de mere specielle ingredienser så som aktivt kul, balsamicoperler og blå kartoffel. Hvad er det, hvad kan det, hvorfor skal jeg spise det og hvor finder jeg det henne?

Når det er sagt, er der ikke en finger at sætte på Neel Engholms mesterværk. Med denne bog viser hun, hvor nemt og enkelt det kan være, at få smag og udtryk til at gå op i en højere enhed.

Bogen kan købes hos Muusmann Forlag.

You may also like...

2 Comments

  1. Lyder som en kogebog, der ville passe godt ind i min samling af vegetarkogeboger .
    Altid dejligt med ny inspiration.

  2. […] Læs også Plantebaseret Gourmet – en bog af Neel Engholm […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.