Naturli Pipfri
Aftensmad Recipes

Pipfri i karry

Sortimentet med veganske, plantebaserede alternativer og erstatningsprodukter, er eksploderet indenfor de seneste år og det har aldrig været lettere, at vælge vegansk.

Personligt er jeg ikke den store forbruger af de plantebaserede alternativer til kød. Det skyldes dels, at mange af produkterne indeholder en hel del fedt og salt, som kun bør udgøre en mindre del af et sundt måltid. Jeg foretrækker at benytte færre forarbejdede og flere naturlige ingredienser, når jeg laver mad.

Af og til sker det nu alligevel, at der sniger sig et nyt, spændende produkt ned i indkøbskurven. Og jeg må da også ærligt indrømme, at jeg i en snæver vending synes, det er fedt, at kunne hoppe over, hvor gæret er lidt lavere. Denne gang er det Naturli’s nye produkt Pipfri, der har fundet vej hjem på mit køkkenbord og det er faktisk slet ikke så galt endda.

Pipfri i et ernæringsmæssigt perspektiv

Pipfri er et vegetabilsk alternativ til kylling, som er fremstillet af ærter, hvilket giver produktet et proteinindhold på 18,9 g protein pr. 100 g.
Det er ret tæt på proteinindholdet i kylling, som typisk ligger på omkring 20 g protein pr. 100 g (kilde:
DTU Fødevareinstituttet).

Produktet har et lavt fedtindhold på 1 g fedt pr. 100 g og et forholdsvist lavt indhold af salt (0,35 g pr. 100 g).

Fordi produktet er fremstillet af planter, indeholder det også en lille del kostfibre (3,9 g pr. 100 g), som jo både gavner fordøjelsen og er med til at øge mæthedsfornemmelsen.

En overordnet vurdering af Pipfri

Ernæringsmæssigt er Pipfri på mange måder et rigtig fint og sundt alternativ til kylling og produktet kan sagtens indgå som en del af et sundt måltid. 

Smager det af kylling? Nej. Og smagen i sig selv er ikke rigtig noget at snakke om, men som det også gør sig gældende for så meget andet mad, gør krydderier underværker.

Pipfri er bestemt ikke lige så revolutionerende som sidste års nyhed, Hakket, der blev revet væk fra hylderne, inden man nåede at se sig om, eller den sagnomspundne Saltkaramel-is, som jeg stadig har til gode at smage. 

Når det er sagt, er Pipfri et udmærket produkt, som jeg godt kan se mig selv købe igen.

Opskrift på Pipfri i karry

fri for kylling i karry
Pipfri i karry opskrift

2-3 personer

Du skal bruge

1 løg
1 mellemstor gulerod
1 stængel bladselleri
½ mellemstort æble
1 terning grøntsagsbouillon
3 dl vand
1 ds. kokosmælk
Karry
Salt
Peber
Citronsaft

1 pakke Naturli’ Pipfri
evt maizena
Ris

Sådan gør du

Hak løg, gulerod, bladselleri og æble i nogenlunde samme størrelse. Start med at svitse løget i bunden af en gryde.
Tilsæt de øvrige grøntsager, 3 dl vand og grøntsagsbouillon. Rør indtil bouillonen er opløst.
Tilsæt kokosmælken og smag sovsen til med en god karry, salt, peber og lidt citronsaft.
Skru ned for blusset og lad sovsen simre 15 minutters tid. Imellemtiden kan du koge dine ris, efter anvisningerne på pakken.
Når sovsen har simret, kan du evt tykne den lidt, ved at røre en spsk. maizena majsstivelse ud i en spsk. vand, tilsætte det til sovsen og bringe sovsen i kog under omrøring.
Tilsæt Naturli’ Pipfri og lad sovsen simre et par minutter indtil Pipfri-stykkerne er varmet igennem.

Top evt. retten af med lidt grønt drys og ristede pinjekerner.

Prøv også: Opskrift med Naturli’ Pipfri: BBQ-marineret vegansk kylling, fra FreyaEmilie.dk

You may also like...

3 Comments

  1. Opskrift med Naturli' Pipfri: BBQ-marineret vegansk kylling - Freya Emilie says:

    […] Prøv også Pipfri i karry af Line Mailis […]

  2. Tak for opskriften og din vurdering af Pipfri, som jeg umiddelbart synes, var lidt væmmeligt (ikke mindst på grund af navnet), da jeg så det i kølemontren:-). Jeg var heller ikke klar over, at disse produkter indeholder meget fedt og salt. Så tak for info, og jeg må da erkende, der ser lækkert ud, det du har kreeret:-)!

    1. Hej Hanne.
      Tak for din kommentar 🙂 jeg er glad for, at jeg kunne bidrage med lidt ny viden. Det er ikke altid så let at gennemskue produkterne i køledisken 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.