pandekager med øl
Kager og desserter Recipes

Pandekager med øl

Pandekager med øl, er noget af det, der bringer minderne fra min barndom frem. Min mor bagte tit pandekager og vi elskede hende for det! Den lækre spise kan varieres i det uendelige, men en af mine absolut favoritter, har altid været, når opskriften indeholdt øl. Det giver bare en helt særlig smag til pandekagerne, som jeg personligt er vild med.

Jeg er vokset op på landet i det skønne Odsherred, hvor der er højt til loftet og natur så langt øjet rækker. Min mor bor i et fantastisk lille dukkehus, i ægte Morten Korch omgivelser – kornmarker og grønne enge, men alligevel i gå-afstand til vandet. Det lyder skønt ikke?
Selvom der var masser af natur, var der alligevel ikke længere hen til naboen, end at vi børn ikke selv kunne gå over og købe kartofler og grøntsager til aftensmaden og æg for min mor, når hun skulle bage pandekager – ja, dengang kom der altså æg i, men vi er blevet klogere siden da og køber ikke længere æg, men kun frugt og grønt hos naboen!

Den første man mødte, når man kom gående ind på gårdspladsen dengang, med en tom æggebakke i favnen og 12 kr i lommen, var gravhunden Vaks, som nok skulle sørge for, at naboen vidste, at der var gæster! Den gøede, som kun gravhunde kan gø, indtil nabokonen kom ud og bad ham tie stille. Så rakte man hende den tomme æggebakke og bad om 12 æg, hun tog imod æggebakken og pengene, fyldte æggebakken med friske æg og hvis man var heldig, fik man lige lov, at gå en tur ud i deres have og plukke en håndfuld bær fra de mange buske, inden man gik hjem igen.

Nå, det var jo et lille sidespor. Her får du min opskrift på pandekager med øl – helt uden æg!

Opskrift og fremgangsmåde

pandekager med øl, rabarberkompot
pandekager med øl, sukker og ribs

Opskriften giver ca. 8 stk.

Du skal bruge:

3 dl hvedemel
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
33 cl øl
1 dl vand
½ dl olie
fedtstof til stegning (med mindre du bruger en non-stick-pande).

Prøv også opskriften: Rabarber-hindbærkompot.

Sådan gør du

Start med at blande de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt dernæst øl, vand og olie, og pisk dejen sammen.

Når du skal stege dine pandekager, er det vigtigt, at du lader panden blive ordentlig varm, inden du hælder dejen på. Start gerne med at give den fuld skrue på varmen og skru derefter ned til mellemhøj varme.

Jeg er den heldige ejer af en pandekagepande med en diameter på 22 cm. Dertil bruger jeg ca. 1 dl pandekagedej til 1 pandekage. Det giver 8 pandekager og en klat (smage-pandekagen, som vi kalder den, da den ikke er stor nok, til at tælle med som en hel pandekage).

Prøv også Veganer.nu’s opskrift: Appelsinvafler.

You may also like...

2 Comments

  1. Ærns says:

    Jeg prøvede tre forskellige pander, før jeg fandt en, hvor pandekagerne ikke sad fast, og blev til en tyk, elastisk masse.
    Derefter blev de dog gode! 🙂

    1. Det betyder virkelig meget hvilken pande man bruger! Jeg prøvede på et tidspunkt, at lave pandekager efter denne opskrift, på en af vores andre stegepander. Det fungerede slet ikke. Men der er vel en grund til, at der findes pander specifikt beregnet til at bage pandekager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.