Med denne lette opskrift kan du snilt bage dine egne baguettes og lave dine egne hvidløgsflutes, som tilbehør til alle dine livretter – for hvem har kun én livret?
Opskrift og fremgangsmåde
50 g gær
3 dl tempereret vand
1 tsk salt
3 spsk olie
500 g hvedemel
Vand til pensling
Opløs gær og salt i vandet og tilsæt olien. Tilsæt dernæst melet lidt adgangen og saml dejen.
Lad dejen hæve i 30 min. inden den deles i tre og formes til aflange baguettes. Placer dine baguettes på en bageplade beklædt med bagepapir, snit evt tre lange snit i hver og lad dem hæve yderligere 15-20 min, inden de pensles med vand og bages ved 225 grader varmluft i 15 min. Stil et vandbad i bunden af ovnen mens den varmer op og fjern det igen 5 min inden dine baguettes er færdigbagte. De færdigbagte baguettes pensles igen med vand, så snart de er kommet ud af ovnen og lægges til afkøling på en rist inden servering.
50 g gær? Er det virkelig rigtigt? Det er temmelig MEGET!
Hej Jannie
Syns du? Jeg synes tit der går en hel pakke gær på en portion af den størrelse. Der bliver 3 baguettes skal du huske.