Jeg elsker at bage – det er bare vildt hyggeligt! Især hvis man er flere om det. En af mine favoritter i småkagedåsen er vaniljekransen og jeg tror der er andre end mig, der er fan af den lækre lille kage, for jeg synes altid de forsvinder som dug for solen – det må vel være et tegn på, at opskriften er godkendt.
Før i tiden bagte jeg vaniljekranse efter en opskrift, der både indeholdt smør og æg, men denne opskrift er 100% vegansk og giver ca. 20 stk.
Opskrift og fremgangsmåde
50 g sukker
100 g plantemargarine (gerne af mærket Fri, Coop)
150 g hvedemel
2-3 tsk vaniljesukker
en knivspids salt
20 g smuttede, finthakkede mandler
Forvarm ovnen på 200 grader og gør en bageplade klar, beklædt med et stykke bagepapir.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt indtil du har en blød, sammenhængende dej.
Kom dejen i en sprøjtepose og form vaniljekransene direkte på bagepladen – her skal der bruges kræfter, for dejen er hård at trykke ud af sprøjteposen. Når bagepladen er fuld, bages vaniljekransene i 10-12 minutter, til de er let gyldne. Lad vaniljekransene køle af på en rist, inden de lægges i kagedåsen.
Velbekomme!
[…] Se også opskriften på veganske vaniljekranse […]