opskrift på veganske doughnuts
Kager og desserter Recipes

Opskrift på veganske doughnuts

Opskrift og fremgangsmåde

Opskriften giver ca. 20 stk.

4 dl plantemælk (f.eks. Naturli’ med calcium og vanilje)
50 g gær
½ dl olie
1 tsk sukker
lidt salt
1 tsk vaniljesukker
600 g hvedemel
og 1 liter olie til stegning

Hvis plantemælken er kold, varmes den op i en gryde, til den har “lillefinger-temperatur”. Opløses gæren i den lune mælk og tilsæt sukker, salt, vaniljesukker og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen – det er ikke sikkert at det er nødvendigt at bruge det hele. Dejen skal være blød og fugtig, uden at klistre for meget. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve ca. 45 min.

Slå dejen ned, strø mel på bordet og rul dejen ud som en pizza, ca. 1 cm tyk. Brug en udstiksform eller et glas, på ca. 8 cm i diameter, til at stikke fine, runde doughnuts ud. Brug en mindre udstiksform, på ca. 2 cm i diameter, til at lave hullet i midten af dine doughnuts – alternativt kan man bruge tuden af en flaske.

Fyld en gryde eller dyb pande med olie og varm olien op ved middel varme – det er vigtigt at olien ikke bliver for varm, for så bliver dine doughnuts ikke gennembagte når du steger dem.

Når olien er varm, er det tid til at stege doughnuts. Kom 3-4 stk i olien ad gangen, lad dem stege et par minutter på hver side inden de tages op og trilles i sukker. Du kan også vælge at dekorere dine doughnuts med glasur og krymmel.

doughnuts
opskrift på doughnuts

You may also like...

3 Comments

 1. […] Se også opskrift på veganske doughnuts. […]

 2. Line says:

  De ser lækre ud 🙂

  Skal de ikke hæve efter de er stukket ud? Det ser jeg nemlig i mange andre opskrifter.

  Mvh Line

  1. Hej Line 🙂
   Jeg plejer bare at lave dem direkte efter jeg har stukket dem ud. Synes de bliver flotte og luftige, men du kan jo prøve at lade dem hæve lidt efterfølgende og se om det gør en forskel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.