surdejsboller
Brød og boller Recipes

Opskrift på surdejsboller

Til denne opskrift skal der bruges surdej for at få brødet til at hæve og give det den karakterirske smag af surdejsbrød. Hvis du ikke allerede har en surdej, kan du finde opskriften HER.

Opskrift og fremgangsmåde

Du skal bruge:
5-7 dl hvedemel
1 dl rugmel
3 dl fuldkorns speltmel
1 spsk agavesirup (eller to tsk rørsukker)
1 tsk salt
5 dl koldt vand

ca. 1 dl surdej  

Start med at hælde 4 dl hvedemel i en skål og tilsæt dernæst de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen og tilføj mere hvedemel efter behov. Dejen må ikke blive for tør, men må gerne være lidt klistret. Når du synes dejen har en god konsistens, skal den stå og hvile på køkkenbordet en times tid, inden den sættes på køl. 

Mens dejen er på køl, skal den jævnlig ud og foldes (dvs. at man hiver op i dejen og folder ind over midten 3-4 gange). Klistre dejen meget, kan man drysse lidt ekstra mel ud over den. Er den svær at folde fordi den klistre til fingrene, så dyp fingrene i mel inden du tager fat op dejen.

Inden du går i seng, tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå på køkkenbordet, under et viskestykke, natten over.

Når du står op, tænder du ovnen på 250 grader varmluft. Klargør en bradepande med bagepapir. Drys mel på bordet og brug en dejskraber til at få dejen forsigtigt ud på bordet. Fold dejen endnu engang, inden du med dejskaberen skærer og former bollerne. Placer bollerne på bagepladen og bag dem i 5 minutter inden tamperaturen skrues ned på 220 grader varmluft. Lad bollerne bage videre i 8-10 minutter.

Stil de færdigbagte boller til afkøling, inden de serveres.  

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.