veganske fredsfisk med hjemmelavet remoulade
Aftensmad Recipes Tilbehør

Fredsfisk med hjemmelavet remo

Første gang jeg stiftede bekendskab med fredsfisken var tilbage i 2012, da Luna (aka Månebarnet) delte opskriften på sin blog – længe før jeg selv begyndte at blogge. Med tiden har opskriften udviklet sig og der findes efterhånden mange udgaver af fredsfisken. Her får du min version.

Fredsfisk består af rodfrugter, typisk pastinak, som er skåret på langs, så den får den karakteristiske fiskefilet-form. Skiverne vendes i en krydret dej og rasp, hvorefter de steges som almindelige fiskefilletter.

Opskrift og fremgangsmåde

du skal bruge

300-350 g pastinak (eller persillerod)
2 dl vand
2½ dl mel
1-2 fed hvidløg
1 tsk dijon sennep
1 tsk paprika
1 tsk karry
1 tsk salt
godt med friskkværnet peber
Pankorasp
olie til stegning

Sådan gør du

Skræl pastinakkerne og skær dem på langs i ca ½ cm tykkelse. Kom skiverne i en gryde med vand og kog dem møre. Hæld vandet fra og lad pastinakkerne køle lidt af.

I en skål blandes ingredienserne til dejen. Mel og vand røres til en dej, som krydres med hvidløg, sennep, paprika, karry, salt og peber.

Vend pastinakkerne i dejen og dernæst i pankorasp, inden de steges gyldne og sprøde på en varm pande med olie.

Opskrift på hjemmelavet remo

fredsfisk med hjemmelavet remo

Jeg er ret vild med remo til mine fredsfisk, så du skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på en nem og lækker, hjemmerørt remoulade.

Du skal bruge

1 spsk kapers
1 spsk gulerod
1 spsk syltede agurker
1 spsk syltet rødløg (alternativt kan friske rødløg anvendes)
1 tsk karry
3 spsk vegansk mayo (gerne hjemmelavet efter Månebarnets opskrift)
Salt
Peber
Citronsaft

Sådan gør du

Hak gulerød, kapers, syltede agurker og rødløg fint. Bland hele molevitten sammen i en skål og rør det sammen med mayonnaise. Smag til med salt peber og evt. lidt citronsaft.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.