oliventapenade med soltørrede tomater
Recipes Tilbehør

Oliventapenade med soltørrede tomater

Oliventapenade kan både bruges som pålæg på brød, som dip eller som tilbehør til hovedretter. Den er pro fyldt med god smag og næring. læs videre og få opskriften på den lækreste oliventapenade med soltørrede tomater.

Jeg bruger oftest oliventapenade med soltørrede tomater som pålæg i madpakker, da det er nemt og hurtigt, at bikse en tapenade sammen aftenen før. Derudover har tapenaden en lang holdbar i køleskabet, så man kan med fordel lave en stor portion, som man kan bruge af hele ugen.

Prøv tapenaden på hjemmebagte baguettes.

Tomat-oliven tapenade – opskrift og fremgangsmåde

oliventapenade med soltørrede tomater

Du skal bruge

100 g oliven
100 g soltørrede tomater
1 fed hvidløg
et skvat citronsaft
et nip salt
½ dl olie

Prøv også Maria Siljes opskrift på Rød Peberfrugt Dip.

Sådan gør du

Hak/blend soltørrede tomater og oliven groft. Jeg plejer at give oliven en hurtig tur i minihakkeren, så de stadig er ret grove. Derefter tømmer jeg dem ud i en skål og kommer de soltørrede tomater i minihakkeren, tilsætter ca ½ dl olie ( Brug evt olielagen fra de soltørrede tomater) og blender dem lidt finere.

Hvis du ikke har en minihakker, kan du hakke oliven groft med en kniv på et spækbræt og blende de soltørrede tomater i en blender/foodprocessor eller med en stavblender – whatever floats your boat.

Bland oliven og soltørrede tomater sammen.

Pres et fed hvidløg i blandingen og smag til med citronsaft og salt. Er tapenaden for tør, tilsættes lidt mere olie.

Opbevar tapenaden i en lukket beholder i køleskabet.

You may also like...

1 Comment

  1. Det lyder virkelig lækkert, jeg har kun smagt oliventapenade i grækenland, men jeg skal da uden tvivl forsøge mig med det herhjemme 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.