Kartoffelsalat er en af sommerens goder. Salaten er nem at lave, smager fantastisk og er nærmest obligatorisk tilbehør til enhver grill-aften. I hvert fald hvis det er mig, der inviterer!
Kartofler er super sunde. De indeholder færre kalorier pr. 100 g end både ris og pasta og er en vigtig kilde til både kostfibre og c-vitamin. Spiser du kartoflerne med skrællen på, får du desuden ekstra mange kostfibre, som bl.a. bidrager til en lavere blodsukkerstigning og bedre fordøjelse.
Kartofler, som basis for salat, er i det hele taget et genialt koncept, hvis du spørger mig. Jeg ææælsker kartofler og er helt pjattet med kartoffelsalat.
Her vil jeg give mit bud, på en nem og lækker kartoffelsalat.
Prøv også Kartoffelsalat med fermenteret kål.
Opskrift og fremgangsmåde

Du skal bruge
500 g kartofler (skrællede, kogte og afkølede)
2 forårsløg
1 bundt dild (eller persille, eller halvt af hvert)
en håndfuld radisse (ca 5 mellemstore)
1 spsk kapers
1 spsk wholegrain mustard
1-2 tsk dijon sennep
3-4 spsk mayo
salt
friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær kartofler og radisser i tern, snit forårsløgene og hak dild og kapers. Blad det hele sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og ekstra dijon sennep.
Hej, jeg fulgte din opskrift, og salaten var ganske god.