Culture & lifestyle

Når landsbypigen kommer til byen – mit julemarkedsflop

Lørdag havde jeg arrangeret en udflugt til København – jeg bor ca. en times kørsel uden for hovedstaden hvorfor det er en mindre udflugt at tage derind. Det er ikke så ofte jeg tager turen, men jeg tænkte, at nu skulle det være. Nu ville jeg tage på juleeventyr i storbyen – og afsted jeg drog.

Det var planen at besøge et par julemarkeder og jeg havde på forhånd googlet mig frem til tre af slagsen. Jeg havde besluttet mig for at starte eventyret på H. C. Andersens Julemarked på Kultorvet, derefter ville jeg bevæge mig mod Deutsch Julemarked på Højbro Plads, for til sidst at snuppe Nyhavns Julemarked med, inden turen gik hjemad igen.

Efter længere tids søgen og cirkuleren i midtbyen, lykkedes det at finde en parkeringsplads ved Glyptoteket – hvorfor i alverden tog jeg ikke bare offentlig transport? Det er nemt at være bagklog. Nåmen optimismen fejlede ikke noget og jeg travede afsted mod Kultorvet med store forventninger om, snart at mærke julestemningen helt ud i fingerspidserne.

Der var masser af julelys, pynt i gaderne og på Rådhuspladsen tårnede et enormt juletræ – det tegnede godt! Jeg bevægede mig ned ad Strøget, hvor alt for mange mennesker havde fået samme idé som mig og asede og masede frem og tilbage med fyldte bæreposer og børn i klapvogne.

Men ak! Da jeg nåede frem til Kultorvet blev min optimisme vendt til skuffelse. Hvor har de gjort af H. C. Andersen Julemarkedet om jeg må spørge? Den nostalgiske karrusel, boder opkaldt efter H.C. Andersens eventyr og tusindvis af julelys mm. som jeg ellers var blevet lovet på AOK’s hjemmeside, var ingen steder at se?! Skal man kunne sige kodeordet for at få lov at deltage eller hva? Det er efterfølgende gået op for mig, at H. C. Andersens Julemarked er på Axeltorv og ikke Kultorvet, som der ellers står inde på AOK’s guide til Københavns julemarkeder. Øv!

Jeg blinkede lige et par gange, men så ingen grund til at blive hængende der, så turen gik straks videre til Højbro Plads. Her var der til gengæld gang i julemarkedet, med tyske træhytter, gløgg, glaskunst og meget mere. Desværre var der temmelig trangt. Jeg fulgte strømmen af mennesker, der sneglede sig frem langs boderne og følte nærmest, at jeg stod i vejen, når jeg stoppede op for at se nærmere på sagerne.

Efter den lettere klaustrofobiske oplevelse på Højbro Plads, som ikke havde bidraget synderligt til julestemning, bevægede jeg mig videre mod Nyhavn. Jeg har altid nydt at komme i det område af København og tænkte, at det måtte være stedet – tredje gang er lykkens gang. Men nej. Nyhavns julemarked var mere eller mindre en genudsendelse af alt det, jeg havde set på Højbro Plads. De samme træhytter og mere eller mindre samme boder, dog med udsigt til D’Angleterres juleudsmykkede facade.

Efter at være blevet blæst godt igennem af at tage turen ned langs havnen, gik jeg tilbage i retning af Frue Plads, hvor jeg spiste en dejlig, omend lidt sen, frokost på RizRaz, i selskab med min højt elskede mor og fik varmen, inden turen gik hjemad igen.

Og sådan endte mit juleeventyr i storbyen. Set i bakspejlet ærgrer jeg mig ret meget over, at jeg ikke var taget en tur forbi Café Kafs veganske julestue i Birkegade i stedet. Nogle gange skal der ikke mere en et glas dejlig varm gløgg og et par hjemmelavede klejner til at sprede julestemning, så det kan mærkes helt ud i fingerspidserne.

julemarked

julemarked

frokost på rizraz

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.