veganske minitærter
Aftensmad Recipes

Mini tærter med spinat og vegansk hvid ost

Veganske minitærter er super nemme at lave og er en rigtig lækker godbid – perfekte til picnic, fællesspisninger, studentergilder og madpakker!

Det er i skrivende stund 9 år siden, at jeg vinkede farvel til æg, ost og mælkeprodukter og gik fra vegetar til veganer.

Dengang var der ikke så mange plantebaserede alternativer til mælke- og osteprodukter, som der er i dag og jeg troede faktisk aldrig jeg skulle opleve smagen af feta igen. Ikke at jeg har savnet den synderligt, for der findes så meget lækkert plantemad, men da Violife lancerede deres Greek White Block, var jeg simpelthen nødt til, at smage den. Og jeg kan godt sige dig – den er intet mindre end fantastisk! Ikke bare i smag, men også konsistens. Den minder mere om fetaost/traditionel hvid middelhavs ost, end man skulle tro var muligt.

Udover at anvende Greek White Block i friske salater og i pastasalaten, som jeg har med på madpakke, har jeg også eksperimenteret med dens evne til at smelte og indgå i varme retter. En af disse retter er veganske minitærter med spinat og dem får du opskriften på her.

Opskrift og fremgangsmåde

veganske minitærter med spinat

Tærtedej

Du skal bruge:

100 g vegansk smør (f.eks. Naturli’ smørbar)
2,5 dl hvedemel
½ tsk salt
2 spsk vand

Sådan gør du:

Kom smør og mel i en skål og masser de to ting godt sammen. Du kan evt anvende en gaffel til at “smuldre” smørret godt ud i melet, hvis du vil undgå at få meget fedtede fingre. Tilsæt salt og et par spsk vand og saml dejen. Stil dernæst dejen på køl og laden den hvile 30 minutters tid.

Når dejen har hvilet, tages den ud af køleskabet og rulles ud i en firkant på ca. 20 x 30 cm. Det kan være en fordel at rulle dejen ud på et stykke bagepapir. På den måde undgår du, at den sætter sig fast på bordpladen.
Del dejen i 12 små firkanter, ved at skære den over i 3 på den korte led og 4 på den lange.
Hver lille firkant lægges i en form. Måske har du små separate muffinforme som jeg, eller en sammenhængende med plads til 12 stk.
Når dejen er kommet i forme, stilles den igen på køl, hvor den hviler 30 minutter mere, inden den er klar til at blive prikket med en gaffel og forbagt i 10 minutter ved 175 graders varme.

Prøv også opskriften på Minifrittatas – veganske, glutenfri grøntsagsmuffins.

tærtebund

Imellemtiden kan du klargøre spinatfyldet.

For en glutenfri tærteopskrift prøv Veganermor’s Spinattærte.

Spinatfyld

Det skal du bruge:

275 g spinat fra frost
½ dl rosé eller hvidvin
1 strøget tsk grøntsagsbouillon
(pulver, købt f.eks. i Aldi)

Sådan gør du:

Kom alle tre ingredienser i en gryde og tænd på middelhøj varme. I takt med, at spinaten tør, frigives en masse væske. Lad spinaten småsimre, indtil næsten al væsken er fordampet.

Når dine tærtebunde er forbagte, kan du fylde 1-1½ tsk spinatfyld i hver minitærte og toppe den med Violife Greek White Block osten. Bag tærterne i 10 minutter og lad dem køle af inden servering.

forbagt tærtebund

Kan nydes både lune og kolde. Velbekomme!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.