plastikfrit badeværelse
Beauty Culture & lifestyle Samarbejde & sponsorerede indlæg

Mindre plastik i hverdagen – det er slet ikke så svært!

Reklame. Indlægget er sponsoreret af NaturalLiving.dk i samarbejde med Bloggers By Heart.

Hvorend vi kigger hen, er det der. Det er hverken bæredygtigt eller miljøvenligt og i mange tilfælde er det faktisk fuldstændig unødvendigt. Alligevel er det overalt! Plastik. Men hvad er problemet egentlig med plastik? Og kan vi gøre noget, for at mindske forbruget?

Produktionen af plastik er gennem de seneste årtier mangedoblet og en ufattelig mængde af de produkter vi benytter os af, på daglig basis, er enten fremstillet af plastik, indeholder plastik eller kommer i plastikemballage.

Langt størstedelen af det plastik der fremstilles, anvendes som engangsmateriale og bliver ikke genbrugt. Og selvom vi gerne vil tro, at vi i Danmark er gode til at sortere vores affald, findes der groft sagt ikke én plastikfri grøftekant i landet!

Det tager flere hundrede år for naturen, at nedbryde plastik og i processen skabes små stykker mikroplast, som bl.a. ender i dyrs maver og sågar i vores drikkevand.

Sådan kan du gøre en forskel

Har du nogensinde taget et kik i din skraldespand og set hvor stor en andel af affaldet, der består af plastik? Som forbruger er det nærmest umuligt at undgå plastikemballage og man kan blive overrasket over, hvor meget af det affald, som produceres i en enkelt husstand, der består af plastik.

Ifølge tal fra GreenMartch, bruger danskerne i gennemsnit 35 kg plastik om året på en række husholdningsprodukter.

Det kan virke uoverskueligt, at eliminere plastik fuldstændig, men forbrugernes magt er stor og selv en lille ændring i hverdagen kan skabe store forandringer på længere sigt.

Ved at finde plastikfrie alternativer til de produkter og redskaber, vi benytter os af i hverdagen, kan vi gøre en kæmpe forskel for naturen og den verden vi lever i.

Det handler selvfølgelig ikke kun om produktet i sig selv, men også den emballage det kommer i. Alt for mange ting er emballeret i plastik af den ene eller anden slags og det er ofte der, udfordringen ligger, når man som forbruger gerne vil mindske udledningen af plastikaffald.

Kom godt igang

NaturalLiving.dk, er en forholdsvis ny hjemmeside, som gennem deling af tips og gode idéer, ønsker at inspirere os alle, til at leve en lidt grønnere og mere naturlig livsstil. Samtidig forhandler hjemmesiden bæredygtige produkter af højeste kvalitet, helt uden plastikemballage!

Som sagt, skal der ikke de store ændringer til, for at gøre sine rutiner og vaner plastikfri og mere bæredygtige. Et af de steder jeg selv har gjort de største ændringer, er på badeværelset. For mig, giver det rigtig god mening, at udskifte de produkter, jeg dagligt benytter mig af, med mere bæredygtige alternativer.

Mit Plastikfri Badeværelse

Sæbe & Shampoo

Jeg har for længst droppet shampooen i plastikemballage og bruger en shampoobar i stedet. Shampoobaren fungerer lige så effektivt som den flydende shampoo og er nem at bruge. Du gør håret vådt, masserer shampoobaren mod hovedbunden, skummer op med hænderne og fordeler shampooen godt i håret. Skyld shampooen ud og gentag. Efter brug lægges shampoobaren til tørre i en sæbeskål.

Jeg har testet Original Solid Shampoobar, af mærket The Australian Natural Soap Company, som forhandles på NaturalLiving.dk. Shampooen skummer godt op, er nem at arbejde med og drøj i brug. Den er håndlavet af rene, naturlige olier, der ligner hårets egne fedtstoffer og derfor hverken udtørrer hår eller hovedbund. Den er mild og blødgørende og selvfølgelig 100% vegansk og cruelty free.

Shampoobaren fås i flere varianter.

plastikfrit badeværelse

Salt cleanser ansigts- og kropssæbe, som også ses på billedet sammen med shampoobaren, er en mild og lækker, anti-inflamatorisk sæbebar, med australsk havsalt og magnesiumsalt, der skaber ro på stresset hud og virker muskelafslappende.

Den silkebløde Salt cleanser er ren luksus at have med i badet og kan bruges på hele kroppen.

Mundhygiejne

Jeg har faktisk aldrig været rigtig glad for tandpasta, baseret på kokosolie. Det specielle ved kokosolie-tandpasta er konsistensen og at den ikke skummer nær så meget op, som man måske er vandt til.

Denne tandpasta fra Georganics med English Peppermint, skummer dog en smule op. Har du lyst til at finde et bæredygtigt alternativ til din nuværende tandpasta, er denne variant et rigtig fint valg. Den har en frisk smag og giver samme glatte fornemmelse som min gamle tandpasta. Skulle jeg vælge en kokosoliebaseret tandpasta for første gang, ville jeg nok gå efter en som denne, med smag af English Peppermint.

Georganics tandpasta fås i flere spændende varianter.
Med tandpastaen følger en lille spatel, så du nemt kan scoope den rette mængde op på din tandbørste.

bambustandbørste

Tandbørsten i plastik er skiftet ud med en i bionedbrydeligt, økologisk bambustandbørste af mærket Brush With Bamboo. Den er smukt udformet og rar at arbejde med.

Tandbørsten fås både til børn og voksne hos NaturalLiving.dk. Du kan i øvrigt se historien bag den nedbrydelige tandbørste, Brush With Bamboo, nederst på siden her.

Inspiration til en mere bæredygtig livsstil

Jeg håber dette indlæg har inspireret dig til selv at prøve, at skifte nogle af dine hverdagsprodukter ud med et plastikfrit alternativ. På NaturalLiving.dk finder du masser af inspiration og lækre produkter, der kan gøre det lettere at leve lidt grønnere, lidt smukkere og helt uden plastik.

Tak fordi du læste med.

Du kan måske også lide...

3 Kommentarer

  1. […] indlægget, Mindre plastik i hverdagen – det er slet ikke så svært!, fortalte jeg lidt om, hvorfor plastik overhovedet er et problem, så det vil jeg ikke gå mere i […]

  2. […] Læs også: Mindre plastik i hverdagen – det er slet ikke så svært. […]

  3. […] Læs også: Mindre plastik i hverdagen – det er slet ikke så svært! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.