vegansk tomatsuppe
Aftensmad Recipes

Min yndlings tomatsuppe

Dette er opskriften på min yndlings tomatsuppe. Det bedste ved den er, at selvom den smager fremragende, når den er varm, er den lige så lækker at spise, når den serveres kold. Med andre ord er dette en suppe, jeg med glæde spiser hele året rundt.

 

Opskrift og fremgangsmåde

(til 4 personer)

1 kg tomater
1 rød peberfrugt
1 stort rødløg
Olie
Salt
Peber
Paprika
1 terning græntsagsbouillon
500 ml vand
Soyacuisine

Skyld tomaterne og skær dem i halve. Skyld peberfrugten, fjern kernehus og top, og del den i 4-5 mindre stykker. Løget deles i 2-4 stykker. Bland det hele sammen i en skål, tilsæt 1-2 spsk olie, krydder med salt, peber og paprika og vend det hele godt rundt, inden det flyttes over i et ovnfast fad og bages ca 30 min. ved 200 grader. Derefter blendes det hele sammen til en suppe. Dette kan gøres i en blender, foodprocessor eller med en stavblender – det bestemmer du helt selv.
Kom suppen i en gryde, tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad suppen simre et kvarters tid inden den serveres. Soyaciusine kan blandes i suppen eller tilsættes den enkelte portion.

Serveringsforslag:
Jeg topper gerne suppen med sprøde, ristede kikærter (kogte kikærter, som er vendt i lidt olie, masser af krydderier og lidt kikærtemel, og dernæst fordelt på en bageplade beklædt med bagepapir og bagt i 10-15 min. ved 200 grader), stægte løg og champignoner. Dertil serverer jeg hjemmebagte fladbrød.

You may also like...

1 Comment

  1. […] f.eks. opskriften på Min Yndlings Tomatsuppe toppet med ristede […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.