Mazarinmuffins med Rabarber-hindbær skum
Kager og desserter Recipes

Mazarinmuffins med Rabarber-hindbær skum

Mazarinmuffins er en god base for sommerens friske bær og søde toppings. Kagen danner en bund, som er velegnet til dekoration med både den bitre chokolade, de syrlige glasurer og søde bær. Kun fantasien sætter grænser.

Jeg har en svaghed for rabarber. Den syrlige smag i kombination med søde bær giver en udsøgt friskhed, som er perfekt til de varme solskinsdage og sommeraftener tilbragt i en grøn have. Derfor har jeg valgt at pynte mine marzarinmuffins med en let skum, som er rørt op med en lækker rabarber-hindbærkompot.

Opskrift på mazarinmuffins

Mazarinmuffins med Rabarber-hindbær skum
vegansk Rosé
Mazarinmuffins med Rabarber-hindbærskum og rosé
syrenblomster
Rabarber-hindbærskum på mazarinmuffin

Opskriften giver ca. 12 stk (afhængigt af størrelsen på dine forme).

Du skal bruge

3½ dl hvedemel
2½ dl sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
1 dl hakkede mandler
4 spsk olie
1 spsk eddike
2 dl vand
1 spsk mandelessens

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader.
Stil dine muffinforme klar på en bageplade.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt de resterende våde ingredienser og rør dejen sammen. Fordel dejen i de 12 forme og bag dem i 20-25 minutter.

Bagetip

Vær opmærksom på, at du aldrig må bage på farven. Dvs. dine muffins bliver ikke nødvendigvis flotte gyldenbrune. De kan sagtens være færdige selvom de stadig er blege. Bager du dem for længe, vil de blive tørre.
Brug en nål eller strikkepind til at vurdere, hvornår de er færdige. Når nålen kommer op af en muffin uden rå dej på, er kagen færdigbagt.
Denne metode virker kun på kagedej, da du altid vil kunne stikke i en brøddej uden at dejen efterlader spor på nålen.

Lad de bagte muffins køle helt af, inden de dekoreres.

Rabarber-hindbær skum

Rabarber-hindbærskum på muffins
Rabarber-hindbærskum

Du skal bruge

2½ dl vegansk piskefløde (Alpro soya piskbar)
3-4 spsk Rabarber-hindbærkompot

Sådan gør du

Pisk piskefløden til skum og brug en dejskraber til, forsigtigt at vende rabarber-hindbærkompotten sammen med flødeskummen. Det giver en flot, luftig, lyserød skum.
Fyld rabarber-hindbærskum i en sprøjtepose med tyl og pynt mazarinmuffinsne med den lækre skum samt et par friske hindbær.

Psssst. Rabarber-hindbær skum er også smask-lækker i lagkager samt på andre kager og desserter!

You may also like...

1 Comment

  1. […] også kansiseret appelsinskræl som topping på muffins og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.