linsepostej
Recipes

Linsepostej

Linsepostej er den hurtige genvej til nemt, sundt og lækkert pålæg til din rugbrødsmad og så kræver den heldigvis ikke nogen særlig kendskab til den højere kogekunst, selvom man næsten skulle tro det, når man sætter tænderne i den.

Linser er alletiders gode kilde til jern, proteiner og kostfibre. De er propfyldt med vitaminer og mineraler, og udgør derfor en væsentlig kilde til næring, i en vegansk kost.

Fordelen ved at lave sin egen postej er, at man har helt styr på, hvilke ingredienser, der indgår. Du kan smage den til som det passer dig og så er der mange penge at spare på længere sigt.

Prøv også opskriften Kikærtesalat – frisk og lækker.

Opskrift og fremgangsmåde

linsepostej

Du skal bruge:

2 dl tørrede grønne linser
5 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
150 g løg
½ dl olie + ekstra til stegning
½ tsk karry
½ tsk paprika
Friskkværnet peber

Tip: Ønsker du mere bid og smag i din postej, kan du tilføje en håndfuld stægte svampe eller ristede nødder.
Har du kogte grøntsager eller soltørrede tomater til overs fra gårsdagens aftensmåltid, kan du prøve at blande dem med, som ingredienser. På den måde, kan du tilføre ekstra smag og næring til din linsepostej.
– kun fantasien sætter grænser.

Se også Lærke Lunds opskrift på Bønnepostej.

Sådan gør du:

Skyld linserne og kog dem møre i 5 dl vand tilsat 1 terning grøntsagsbouillon.

Hak løget og steg det på en pande i lidt olie, indtil det begynder at få en fin, gyldenbrun farve i kanterne.

Bland linser og løg i en skål, tilsæt ½ dl olie og blend med en stavblender.

Krydder postejen med karry, paprika og godt med friskkværnet peber.

Postejen bør opbevares i en lukket beholder på køl.

You may also like...

2 Comments

  1. Dejlig nem opskrift Den må prøves. Troede et kort sekund at der var kapers i Det må jeg lige eksperimentere med selv.

    Tak for inspiration

    1. Velbekomme Lise 🙂
      Nej, der er ikke kapers i selve postejen, men kan godt se, det kunne give det indtryk. Jeg synes bare kapers er dejlige som tilbehør og bruger dem gerne på alle slags postejer 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.