Livsstil drejer sig først og fremmest om menneskers daglige vaner, herunder forbrugsvaner, kulturelle vaner og opførsel.

I år 2010 gennemgik jeg en vældig stor livsstilsændring, da jeg tog beslutningen om at leve 100% vegansk. Det har bragt en masse udfordringer med sig, men det er uden tvivl den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget og jeg fortryder intet!

Faktisk tror jeg, det har været rigtig sundt for mig, at gennemgå denne transformation, med alt hvad det indebar. Ikke nok med, at der åbnede sig et helt nyt madunivers for mig, har jeg også lært at stille spørgsmålstegn ved mine egne vaner og holdninger, som til dels udspringer af den kultur, jeg er opvokset i.

At være i stand til at kunne forholde sig kritisk til den måde, vi tænker, føler og agerer overfor omverdenen på, er en evne, der er værd at udvikle. At stoppe op og spørge sig selv “hvorfor er det lige jeg gør, som jeg gør? hvilke følelser er involveret? og hvad ville der ske, hvis jeg gjorde noget helt andet?”. Jeg tror vi er mange, som bare følger strømmen, uden egentlig at være bevidste om det.

Hvad de fleste nok ikke tænker over er, at vores individuelle livsstil og de “personlige” valg vi træffer i hverdagen, påvirker mennesker, dyr og natur. Ved f.eks. at vælge bæredygtigt, økologisk og fairtrade, kan vi være med til at gøre verden til et lidt bedre sted.

For at nå dertil, hvor vi er i stand til at gøre en forskel, må vi spørge os selv “gør min livsstil og mine valg verden til et bedre sted? eller er der mon noget jeg kan ændre?”.

Under fanen, Kultur og Livsstil, dyrker jeg de kulturelle elementer, som det giver mening, at holde fast i, mens jeg arbejder mig hen imod en mere bæredygtig, grøn og klimavenlig livsstil.

img_8069