livsstil, begreb, som især optræder i sociologiske analyser, markedsanalyser og sygdomsforebyggende arbejde. Livsstil drejer sig først og fremmest om menneskers daglige vaner, herunder forbrugsvaner, kulturelle vaner og opførsel.

For 6 år siden gennemgik jeg selv en vældig stor livsstilsændring, da jeg tog beslutningen om at leve 100% vegansk. Det har bragt en masse udfordringer med sig, men det er uden tvivl den bedste beslutning jeg nogensinde har taget og jeg fortryder intet. Faktisk tror jeg, det har været rigtig sundt for mig, at gennemgå den transformation som det har været, for jeg har ikke bare lært et helt nyt køkkenunivers at kende, jeg har også lært at stille spørgsmålstegn ved mine egne vaner og holdninger og det tror jeg er en rigtig god ting at kunne – at stoppe op og spørge sig selv “hvorfor er det lige jeg gør, som jeg gør? hvilke følelser er involveret? og hvad ville der ske, hvis jeg gjorde noget helt andet?”. Jeg tror vi er mange, som bare følger strømmen, uden egentlig at være bevidste om det.

Hvad de fleste nok ikke tænker over er, at vores individuelle livsstil påvirker andre mennesker, dyr og natur. Ved f.eks. at vælge bæredygtigt, økologisk og fairtrade, kan vi være med til at gøre verden til et lidt bedre sted, men vi må spørge os selv “gør min livsstil og mine valg verden til et bedre sted? eller er der mon noget jeg kan ændre?”.

img_8069