vegansk lasagne
Aftensmad Recipes

Lasagne med kokos-bechamel

Lad sig endelig ikke afskrække af navnet “kokos-bechamel”. Første gang jeg lavede bechamelsovs af kokosmælk, var jeg nok en smule skeptisk, men det smager faktisk rigtig godt og jeg kan kun anbefale, at du smager for dig selv. Frygt ej, hvis du ikke er så vild med smagen af kokos, kan jeg berolige dig med, at det faktisk ikke rigtig kan smages i den færdige lasagne.

Opskrift og fremgangsmåde

Lasagnefyld

1 løg
3 fed hvidløg
1-2 gulerødder
250 g champignon
2 dl soksikkekerner
500 ml tomat passata
500 ml vand
Evt. kogte røde linser eller hakkede kikærter
Basilikum
Salt
Peber
Paprika

Lasagneplader

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg, gulerødder, champignon og solsikkekerner, kom hel molevitten i en gryde og svits det i lidt olie (eller bare i vand). Tilsæt dernæst tomat passata og vand. Smag til med salt, peber, paprika og basilikum. Savner du konsistens og protein, kan du tilsætte et par dl kogte røde linser eller hakkede kikærter.

Start med at lægget et lag af fyldet i bunden af et ovnfast fad. Læg derpå et lag lasagneplader og derpå et lag fyld. Fortsæt til der ikke er mere fyld. Om du slutter med et lag fyld eller et lag lasagneplader er hip som hap. Øverst lægges et jævnt lag kokos-bechamel.

Kokos-bechamel

1 ds kokosmælk
1 terning grøntsagsbouillon
½ tsk muskatnød
1-2 spsk Maizena majsstivelse

Sådan gør du

Kom kokosmælken i en lille gryde. Tilsæt 1 terning grøntsagsbouillon og varm kokosmælken op. Når grøntsagsbouillonen er opløst tilsættes muskatnød og sovsen jævnes med maizena. Bliver sovsen for tyk, kan den altid fortyndes med vand. Fordel bechamelsovsen over lasagnen.

Kom lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.