krydret gulerodskage
Kager og desserter Recipes

Krydret gulerodskage

Opskriften udgives i samarbejde med mine madblogger-kollegaer hos Bloggers By Heart og er en del af serien, World Vegan Month, hvor bloggere skiftes til at dele en vegansk opskrift eller et indlæg med fokus på veganisme.

Vi samarbejder desuden med Muusmann Forlag og du har derfor mulighed for, at vinde en vegansk kogebøg, hos hver enkelt blogger.

Igår gav Lise Sommerlund tre bud på hurtig, plantebaseret morgenmad og i dag får du min opskrift på vegansk, krydret gulerodskage.

Krydret gulerodskage med chokolade, hasselnødder og citronglasur

Har du også af og til gulerødder liggende, som er ved at blive lidt slatne og kedelige? Så kan du jo med fordel bage en rigtig lækker gulerodskage og på den måde gøre en lille indsats, for at mindske madspild. På den anden side, behøver man vel aldrig en undskyldning for, at retfærdiggøre kagebagning?! Så hvis du lige har købt frisk gulerødder og de overhovedet intet fejler, så bag da en gulerodskage 😛

Opskrift og fremgangsmåde

Du skal bruge

400 g gulerod
250 g brun farin
100 g plantebaseret smør (f.eks. Naturli’ smørbar)
250 g hvedemel
½ tsk salt
2 tsk stødt kanel
½ tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk veniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
3 spsk knuste hørfrø
1 dl vand
1 spsk eddike
100 g hasselnødder
50 g mørk chokolade

Til glasuren

Flormelis
Saft og skræl fra en økologisk citron

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smør en springform med lidt plantesmør (f.eks. Naturli’ smørbar).

Skræl og riv gulerødderne.
Hak nødder og chokolade.

I en skål blandes hvedemel med salt, kanel, nelliker, kardemomme, veniljesukker, bagepulver, natron og knuste hørfrø.

I en anden skål piskes brun farin og plantesmør godt sammen med en håndmikser.

Kom melblandingen i skålen med farin og smør, tilsæt vand og eddike, og rør dejen godt sammen, inden der tilsættes revet gulerod, hakkede nødder og chokolade.

Sammel kagedejen og kom den i den smurte springform.

Gulerodskagen bages i 40-45 minutter. Lad kagen køle godt af, inden den pyntes med glasur.

Glasuren laves ved at rive citronen og presse saften deraf. Dernæst blandes citronsaft og flormelis til den ønskede konsistens. Du kan enten røre citronskrællen i glasuren eller dryssen den over den glaserede kage.

Prøv også opskriften på Veganske Æbleskiver.

Husk at følge med i morgen!

Det var mit bud på en vegansk opskrift til dette års World Vegan Month samarbejde. I morgen kan du klikke over på MoniaMagdalena.com og få en ny opskrift og måske ny inspiration til at spise mere plantebaseret.

Find hele serien med opskrifter og giveaways her

Teklas køkken: Vegansk og glutenfri pariserbøf
Her har du mulighed for at vinde bogen “Plantefars”.

Maria Silje: Samosa med græskar og kål
Her har du mulighed for at vinde bogen “Plantefars”.

Lise Sommerlund: Plantebaseret morgenmad – 3 hurtige bud
Her har du mulighed for at vinde bogen “Den Plantebaserede Kost”.

Line Mailis – det er her du er 🙂
Her har du mulighed for at vinde bogen “Vegansk Gastro Yoga”.

Monia Magdalena: Ovnbagt hokaido med kål og linser
Her har du mulighed for at vinde bogen “Den plantebaserede kost”.

Selvforsyning i Landsbyen: Veganske pandekager med hybensirup
Her har du mulighed for at vinde bogen “Hyben”.

You may also like...

1 Comment

  1. […] vegansk serie uden kage. Line har bagt en lækker gulerodskage, den ser så svampet og god ud. Line er veganer og hele hendes blog er derfor spækket med veganske […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.