kandiseret appelsinskræl
Kager og desserter Recipes Tilbehør

Kandiseret appelsinskræl – få mest muligt ud af dine økologiske appelsiner!

Kandiseret appelsinskræl er både nemt at lave og lækkert at have på lager til særlige lejligheder. Når jeg køber appelsiner, går jeg altid efter de økologiske. Det gør jeg, både af hensyn til klima og miljø, men også fordi jeg gerne udnytter alt ved appelsinen – inklusiv skrællerne.

Hver gang jeg skræller en appelsin, gemmer jeg skrællen i en lukket beholder i køleskabet. Når jeg synes, jeg har skræller nok, laver jeg et glas kandiserede appelsinskræller. De er søde, lækre og kan bruges til lidt af hvert. F.eks. oven på en vegansk ostemad eller som topping på sødt bagværk. Ydermere kan siruppen fra processen hældes på glas og bruges i drinks eller på pandekager.

Opskrift på kandiseret appelsinskræl

kandiseret appelsnskræl
kandiseret appelsinskræl på cupcakes
kandiseret appelsinskræl topping
Prøv også kansiseret appelsinskræl som topping på muffins og cupcakes

Du skal bruge:

Skrællen fra 4-5 appelsiner (mere eller mindre kan også gøre det).
Vand (udefineret mængde – det er ikke så vigtigt)
2,5 dl vand
2,5 dl sukker

Sådan gør du:

Start med at skære det meste af den hvide inderside af skrællerne. Der sidder masser af bitterstoffer i den hvide del af skrællen, som vi gerne vil undgå at få med, i de færdige kandiserede skræller.

Når du har pudset skrællerne (skåret det meste af det hvide af), skæres de i den ønskede form – det kan f.eks. være tynde strimler eller små kvadratiske firkanter.

Fyld en gryde med vand og bring gryden i kog. Når vandet koger, kommes skrællerne i. Lad skrællerne simre i vandet 10 minutters tid. Dette vil fjerne endnu flere bitterstoffer fra skrællerne.

Når de 10 minutter er gået, taget skrællerne op af vandet og lægges på et rent viskestykke. Kogevandet kasseres.

Kom 2,5 dl vand i en gryde og tilsæt 2,5 dl sukker. Bring gryden i kog og opløs sukkeret, inden de forkogte appelsinskræller tilsættes. Lad skrallerne koge i sukkervandet i 10 minutter, inden de fiskes op og lægges til afdrypning på en rist.

Sukkervandet er nu blevet til en dejlig sirup med appelsinsmag. Om ønsket, kan den hældes på en rengjort flaske og gemmes til senere brug, f.eks. til ovenpå ølpandekager.

Lad skrællerne hvile i en times tid. Dernæst kan de vendes i sukker og gemmes i en lukket beholder. Ved opbevaring i køleskab, kan de kandiserede appelsinskræller holde sig i flere måneder.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.