jødekager
Højtider juleopskrifter Recipes

Jødekager

Min mors jødekager er altså bare bedst. Jeg har prøvet at udvikle en opskrift selv, men der er ingen af de opskrifter jeg har afprøvet, som er blevet helt lige så gode, som dem min mor bager!

Det burde jo ikke være så vanskeligt at lave en omgang jødekager. Men kender du det – de skal helst være præcis som dem, man fik som barn?

Min mors jødekager er både søde og sprøde og de er altså bare de “rigtige”. Heldigvis er opskriften ikke nogen hemmelighed og derfor har jeg også fået tilladelse til, at dele den her på bloggen <3

Opskrift og fremgangsmåde

Du skal bruge

150 g mel
½ tsk bagepulver
90 g plantesmør (f.eks. Naturli’ smørbar)
60 g sukker

Drys
plantemælk til pensling
Kanelsukker (1 dl sukker blandet med 1 tsk stødt kanel)
Hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.
Vej ingredienserne af.
Bland mel og bagepulver inden du samler dejen med plantesmør.
Tilsæt sukker og ælt det godt ind dejen.

Du kan enten rulle dejen ud og stikke kagerne ud med en udstikkerform eller du kan gøre som jeg og trille dejen til en pølse, som er ca. 3 cm i diameter. Pølsen skæres ud i omkring 30 skiver a 3-5 mm.

Se også opskriften på Brændte mandler med kanel

jødekager

Placer kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad der være god plads mellem kagerne, da de flyder en smule ud under bagningen.

Nu skal kagerne pensles med lidt plantemælk og drysses med kanelsukker og evt hakkede hasselnødder.

Se også opskriften på veganske vaniljekranse

mors jødekager

Bag kagerne i 8 minutter og lad dem køle helt af, inden de lægges i kagedåsen.

Se også Månebarnets inspirationsguide til en vegansk jul.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.