hvilken shampoobar er bedst
Beauty

Hvilken shampoobar er bedst?

Vil man gøre noget rigtig godt for klimaet i 2020, kan man med fordel skifte den almindelige, flydende shampoo ud, med det bæredygtige alternativ, shampoobaren. Der findes efterhånden ret mange alternativer til den flydende shampoo i kulørte plastikflasker på supermarkedets hylder. Men hvilket alternativ er bedst?

I min søge efter et bæredygtigt alternativ til shampooen, har jeg fundet frem til det, som efter min mening, er det absolut bedste alternativ på markedet.

Det kan være en jungle at finde rundt i mulighederne for hårvask og ikke alle produkter virker lige godt til alle hårtyper. Der er ikke noget mere ærgerligt, end at have investeret i et produkt, for efterfølgende at opdage, at det intet godt gør for en.

Gennem de seneste par år, har jeg benyttet alt fra Rasul og eddike til diverse shampoobarer. Selvom mange af de bæredygtige alternativer gør et udmærket job, er der altså et par brands, som brænder markant igennem.

Der er tale om det engelske brand Lush og danske Lundegaardens. Begge virksomheder producerer shampoobarer af høj kvalitet, som virker!

Læs også Bæredygtig barbering.

Option nr #1

Lush shampoobarer fungerer utroligt godt. Håret bliver både blødt og glat og for mit vedkommende var der ingen “tilvænnings periode”, som man ellers hører om, at der kan være, når man går over til denne form for hårvask.

Desværre er det ikke muligt at købe Lush-produkter i Danmark. Køber man fra Lush’s officielle hjemmeside, koster forsendelsen i sig selv lige omkring kr. 70,-, hvilket også er prisen pr. shampoobar.

At købe Lush kan derfor hurtigt gå hen og blive en dyr affære, men har du muligheden for det, vil jeg helt klart anbefale, at du besøger en af deres butikker og køber et lille lager med hjem.

OBS! Selvom Lush er cruelty free, er det ikke alle deres produkter, som er veganske. De er dog rigtig flinke til at skilte med det, når noget er veganervenligt.

Se også Sådan laver du din helt egen sæbe

Option nr #2

shampoobar

Den absolut mest anbefalelsesværdige shampoobar er Lundegaardens. Søger du rundt omkring på nettet og i diverse Facebook grupper, vil du også hurtigt opdage de mange positive anbefalinger af brandet.

Lundegaardens shampoobarer kommer i mange varianter. Jeg har prøvet flere og de fungere allesammen rigtig fint for mit hår. Måske fordi Lundegaardens kombinerer shampoo og balsam i én. Håret bliver rent, blødt, og nemt at rede ud efter hver hårvask.

Alle Lundegaardens shampoobarer er cruelty free og veganske. Du kan derfor roligt vælge mellem alle varianterne. Hver shampoobar indeholder nok produkt til ca 50 hårvaske og prisen pr. stk. ligger i skrivende stund fra kr. 75,- til 79,-.

Er du i tvivl om, hvilken shampoobar du skal vælge, har Lundegaardens gjort det ekstra nemt for dig. Du kan nemlig købe en prøvepakke med 6 forskellige varianter for kr. 169,- eller du kan udvælge et par mini-shampoobarer til kr. 25,-/stk.

Lundegaardens forhandles i flere webshops og fysiske butikker rundt omkring i landet. Her finder du en forhandlerliste.

Du kan måske også lide...

3 Kommentarer

 1. […] Læs også: Hvilken shampoobar er bedst? […]

 2. Stine siger:

  Hej Line har du prøvet Mellow Minds shampoo bar? den er VIRKELIG god :0)
  Kh Stine

  1. Hej Stine
   Nej, den kender jeg ikke. Hvor køber du den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.