Hokaidosuppe, pyntegræskar
Aftensmad Recipes

Spicy hokaidosuppe med kidneybønner

Hokaidogræskar er i sæson og hvorfor ikke udnytte det? Jeg elsker hokaido i alle afskygninger – ikke mindst som suppe. På de regnfulde, blæsende efterårsdage er hokaidosuppe en af mine favoritretter. Denne udgave af hokaidosuppe har en cremet og lækker konsistens, den er spicy og fyldt med smag, men bedst af alt, er den super nem at lave.

Se også Fyldt hokaido med perlespelt og svampe.

hokaidosuppe

Det skal du bruge:

1 hokaidogræskar
100-150 g pastinak
1 mellemstort løg
½ L vand
2 tsk rød karrypasta
1 terning grøntsagsbouillon
1 ds kokosmælk
salt
peber
olie
skalden fra 1 økologisk citron
1 ds kidneybønner

Sådan gør du:

Start med at skylde dit græskar. Skær det over på midten og fjern kernerne. Skær dernæst græskaret i mindre tern og kom dem i et ovnfast fad. Smør græskarternene med lidt olie og krydder med salt og peber, inden de bages møre i ovnen ved ca 200 grader.

Hak løget i mindre stykker. Det hele bliver blendet senere, så størrelsen er ikke å vigtig.

Skræl din(e) pastinak(ker) og skær dem i små tern. Jo finere du skær dem, jo hurtigere vil de blive møre.

Steg løget i bunden af en gryde med lidt olie.

Tilsæt to tsk rød karrypasta. Lad det stege med i et par sekunder inden du tilsætter ½ L vand, en terning grøntsagsbouillon og dine pastinakker. Lad suppen koge indtil pastinakkerne er møre og klar til at blive blendet.

Tilsæt det bagte hokaidogræskar (gem evt en kvart portion) og en dåse kokosmælk, inden du blender suppen.

Smag suppen til med revet citronskal. Har du taget græskarstykker fra, kan du komme dem i suppen nu, sammen med kidneybønnerne.

Lad suppen simre fem minutters tid, inden den serveres.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.