grønne spirer, bog, novoforn spurve
Culture & lifestyle

Grønne Spirer – bogen alle forældre bør eje!

I foråret 2019 udkom bogen Grønne spirer – alt om vegansk ernæring til børn. Bogen er skrevet af klinisk diætist, Maria Felding, og Mia Sommer, kogebogsforfatter, veganer og mor til 3 sunde, veganske børn.

Baggrund

Baggrunden for bogen er, som Maria Felding skriver i indledningen, at der længe har manglet en bog om vegansk ernæring til børn, gravide og ammende. Når det er sagt, henvender bogen sig til alle, der gerne vil vide mere om ernæring. Den indeholder generelt vigtig viden og informationer, som kan gavne både forældre og sundhedsprofessionelle.

Se også Den Plantebaserede Kost – et indlæg i samarbejde med Muusmann Forlag.

Indhold

grønne spirer, novoform spurve

Bogen, Grønne Spirer, indeholder en grundig og fyldestgørende gennemgang af, hvordan en vegansk kost, kan imødekomme børns ernæringsmæssige behov.

I bogen finder du gode råd om, hvor meget børn i forskellige aldersgrupper bør indtage af de forskellige næringsstoffer. Der gives endvidere bud på, hvordan disse behov kan opfyldes gennem en vegansk, plantebaseret diæt.

Som prikken over i’et, finder du sidst i bogen 50 nemme, veganske opskrifter, udviklet af Mia Sommer. Opskrifterne er udarbejdet efter anbefalingerne i bogen og kombinerer det næringsrige med det børnevenlige.

Med opskrifterne gives et konkret bud på, hvordan man sammensætter en sufficient plantebaseret kost til børn. Samtidig fungerer opskriftsamlingen som inspirationskilde til, hvordan man kan implementere næringsrige fødevarer i kosten.

Min varmeste anbefaling

grønnespirer, børneernæring

Jeg har et helt særligt forhold til emnet, børneernæring, og derfor har jeg også glædet mig rigtig meget til at læse bogen, Grønne Spirer. Da jeg studerede Ernæring og Sundhed, skrev jeg nemlig bachelorprojekt omhandlende vegansk ernæring til småbørn.

Efter at have læst Maria Feldings udlæggelse, ærgrer jeg mig ærligt talt en smule over, at jeg ikke selv skrev bogen. Den er et fantastisk opslagsværk for både forældre og sundhedsprofessionelle og har helt klart sin berettigelse i bogreolen.

Bogen kan varmt anbefales til alle, der på en eller anden måde, har med børn og deres ernæring at gøre. Om det er ernæringsassistenten i daginstitutionen, den helt almindelige forælder eller den sundhedsprofessionelle, som beskæftiger sig med børns sundhed.

Grønne Spirer gør op med myter og fejlinformation og indeholder betydningsfuld viden. Ikke nok med, at bogen er yderst velskrevet, finder du også valide kilder til enhver påstand i bogen, som du kunne have interesse i, at undersøge nærmere.

Her finder du bogen

Bogen, Grønne Spirer, er udgivet af FADL’s Forlag og har du lyst til at eje dit eget eksemplar, kan den i skrivende stund købes hos Saxo for kr. 354,95,- (medlemsprisen er 289,95,-).

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.