fyldt hokaido
Aftensmad Recipes

Fyldt hokaidogræskar med perlespelt og svampe

“Hokaidogræskar med perlespelt” – det lyder jo enormt hippieagtigt og det er det måske i virkeligeheden også. Der er mange måder at tilberede hokaidogræskar på, men dette er en af mine favoritter. Nok mest fordi jeg synes det ser så fint ud, at græskaret stadig er helt og i sin flotte, runde, buttede form.

hokaidogræskar bagt

Det skal du bruge:

1 økologisk hokaidogræskar
250 g champignon
2 små løg
1-2 fed hvidløg
2 dl perlespelt
4 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
1-2 spsk vegansk smør (f.eks. Smørbar fra Naturli’)
Salt
Peber
evt. olie

Sådan gør du:
Skær et låg af græskaret og skrab kernerne ud med en spiseske.

Kog 2 dl perlespelt som anvist på pakken. Jeg bruger ca 4 dl vand til 2 dl perlespelt. Dertil tilsætter jeg et par laurbærblade og en terning grøntsagsbouillon – nogle opløser bouillon i vand, inden de tilsætter den til what ever. Jeg kommer altid bare terningen i kogevandet og lader den opløse sig selv deri. Bouillon og laurbærblade tilsættes for at give smag til perlespelten og kan evt undlades.

Løg og hvidløg hakkes. Champignonerne renses og skæres i mindre stykker. Kom det hele på en pande og steg det i lidt vand (eller olie). Krydder med salt og peber.

Gnid græskaret med en god klat vegansk smør indeni og krydder med lidt salt og peber, inden det fyldes op med perlespelt, stægte løg og svampe.

Placer græskaret på et ovnfast fad og bag det med græskarlåget på, ved 200 grader i ca. 60 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen på græskaret, så tjek evt. undervejs. Det er færdigt, når kødet er helt mørt og blødt.

Serverings tips

Læg den evt. overskydende perlebyg i fadet udenom græskaret.

På billederne er har jeg valgt, at servere det fyldte græskar med hjemmelavede grønkålschips som tilbehør. Se opskriften HER.

Flere proteiner? Prøv at koge et par dl grønne linser og bland dem sammen med perlespelten. 

hokaido opskrift

Fyldt hokaidogræskar

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.