Kikærter er en skøn kilde til protein og en fast del af mit basis-madlager. Vi har altid udblødte og kogte kikærter klar til brug i fryseren til enten falafel, hummus, gryderetter eller salater. Kikærtesalaten her, kan både bruges som pålæg på brød og som tilbehør til andre retter.
Du skal bruge
400 g udblødte og kogte kikærter (ca. 200 g tørrede)
1 stor stængel bladselleri
1 spsk citronsaft
2 dl vegansk mayo (se evt opskriften HER)
1 spsk af din yndlings sennep
1 dl frisk agurk, skåret i tern
1 dl agurkesalat, skåret i tern
½ finthakket løg (evt. rødløg)
2 forårsløg, snittede
1 håndfuld friskhakket dild (eller 2 tsk tørret)
salt og peber
Prøv også opskriftenSpidskålssalat med edamamebønner og olie-fri citrondressing.
Sådan gør du
Kom kikærterne i en skål og mas dem godt ud med en gaffel eller en kartoffelmoser (hvis du er den heldige ejer af sådan en).
Hak bladselleri, agurk, løg, forårsløg og dild. Kom hele molevitten i skålen med de maste kikærter og tilsæt mayo, sennep og citronsaft. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
Ønskes en mere cremet konsistens, tilsættes der mere mayo og smages til med ekstra sennep, citronsaft, salt og peber.

[…] Prøv også opskriften Kikærtesalat – frisk og lækker. […]