veganske fødselsdagsboller
Brød og boller Højtider Recipes

Faster Bentes fantastiske fødselsdagsboller

Min faster har altid bagt de allerbedste fødselsdagsboller – lette og luftige og fyldt med kærlighed. Den oprindelige opskrift er desværre ikke vegansk, men frygt ej! Jeg har veganiseret opskriften, så disse fantastiske fødselsdagsboller ikke kommer til at mangle på dit fødselsdagsbord!

opskrift og fremgangsmåde

50 g gær
½ tsk salt
4 tsk sukker
150 g plantemargaring (jeg bruger naturli’s Smørbar)
2½ dl plantemælk (jeg bruger naturli’s soyadrik med vanilje)
evt. 1 tsk kardemomme
500 g hvedemel (plus lidt ekstra hvis dejen klistrer for meget til, at du kan ælte den)

Smelt plantemargarinen i en gryde og tilsæt plantemælken. På den måde er margarinen ikke for varm og plantemælken ikke for kold til gæren. Overfør margarineblandingen til en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt og sukker inden du tilsætter melet, lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve en times tid. Slå dejen ned og form bollerne (mængden afhænger af hvor store du laver dem, jeg får ca. 15 stk). Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 20 min. Du kan evt pensle dem med soyadrik, inden de bages ved 225 grader i ca. 10 min.

veganske fødselsdagsboller

fødselsdagsboller

Du kan måske også lide...

11 Kommentarer

 1. […] skal bruge: én portion af faster Bentes fantastiske fødselsdagsboller 100 g plantemargarine (jeg bruger Naturli’s Smørbar) 200 g brun farin 2-4 tsk stødt […]

 2. […] sidste indlæg, som jeg har gjort brug af har været hendes opskrift på fødselsdagsboller og veganske kanelsnurrer. Som godt kan anbefales! Lines veganske blog er en blog, der er værd at […]

  1. Otilia Henriksen siger:

   Hej, er det meningen, at bollerne skulle være rå/våde indeni? Har endda givet dem en del ekstra tid uden at de bliver lavede indeni. På forhånd tak Otilia

   1. Hej Otilia
    Nej det er bestemt ikke meningen at bollerne skal være rå. Noget må være gået galt!

 3. Helle Pedersen siger:

  Tak for en rigtig god opskrift….allerbedste fødselsdagsboller, jeg har smagt 🙂

 4. Kamilla siger:

  Brugte du naturli smørbar block eller den i bakke?

  1. jeg bruger den i bakke 🙂

 5. Hej, ved du om dejen kan hæve i køleskabet natten over? 🙂

  1. Jeg har aldrig prøvet, så jeg kan ikke svare på hvordan resultatet bliver, men giv det gerne et forsøg 🙂

 6. Stefanie siger:

  Hej, tak for en dejlig opskrift!
  Jeg undrer mig dog over en ting – får du virkelig 15 stk? Af samme størrelse som dem på billedet? Jeg får kun 5 af samme størrelse som på billedet, eller 8 mindre Jeg lader dem altid hæve i 1 til halvanden time, inden jeg former dem, og så 20-30 min inden de kommer i ovnen.

  1. Hej Stefanie
   Nu kan det jo være rigtig svært at vurdere størrelse ud fra et billede, men et lille trick når man skal dele dejen op er, at veje dejen. Dernæst kan du dividere med 15, så du finder ud af, hvor meget én bolle skal veje. Hvis du vil have dem større, vil der naturligvis blive færrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.