veganske fødselsdagsboller
Brød og boller Højtider Recipes

Faster Bentes fantastiske fødselsdagsboller

Min faster har altid bagt de allerbedste fødselsdagsboller – lette og luftige og fyldt med kærlighed. Den oprindelige opskrift er desværre ikke vegansk, men frygt ej! Jeg har veganiseret opskriften, så disse fantastiske fødselsdagsboller ikke kommer til at mangle på dit fødselsdagsbord!

opskrift og fremgangsmåde

50 g gær
½ tsk salt
4 tsk sukker
150 g plantemargaring (jeg bruger naturli’s Smørbar)
2½ dl plantemælk (jeg bruger naturli’s soyadrik med vanilje)
evt. 1 tsk kardemomme
500 g hvedemel (plus lidt ekstra hvis dejen klistrer for meget til, at du kan ælte den)

Smelt plantemargarinen i en gryde og tilsæt plantemælken. På den måde er margarinen ikke for varm og plantemælken ikke for kold til gæren. Overfør margarineblandingen til en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt og sukker inden du tilsætter melet, lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve en times tid. Slå dejen ned og form bollerne (mængden afhænger af hvor store du laver dem, jeg får ca. 15 stk). Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 20 min. Du kan evt pensle dem med soyadrik, inden de bages ved 225 grader i ca. 10 min.

veganske fødselsdagsboller

fødselsdagsboller

You may also like...

9 Comments

 1. […] skal bruge: én portion af faster Bentes fantastiske fødselsdagsboller 100 g plantemargarine (jeg bruger Naturli’s Smørbar) 200 g brun farin 2-4 tsk stødt […]

 2. […] sidste indlæg, som jeg har gjort brug af har været hendes opskrift på fødselsdagsboller og veganske kanelsnurrer. Som godt kan anbefales! Lines veganske blog er en blog, der er værd at […]

  1. Otilia Henriksen says:

   Hej, er det meningen, at bollerne skulle være rå/våde indeni? Har endda givet dem en del ekstra tid uden at de bliver lavede indeni. På forhånd tak Otilia

   1. Hej Otilia
    Nej det er bestemt ikke meningen at bollerne skal være rå. Noget må være gået galt!

 3. Helle Pedersen says:

  Tak for en rigtig god opskrift….allerbedste fødselsdagsboller, jeg har smagt 🙂

 4. Kamilla says:

  Brugte du naturli smørbar block eller den i bakke?

  1. jeg bruger den i bakke 🙂

 5. Luna says:

  Hej, ved du om dejen kan hæve i køleskabet natten over? 🙂

  1. Jeg har aldrig prøvet, så jeg kan ikke svare på hvordan resultatet bliver, men giv det gerne et forsøg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.