kokosolie
Beauty

Hvad bruger jeg kokosolie til & er din kokosolie egentlig vegansk? Læs med og få svarene

Udover at være en lækker ingrediens i bagværk og have sundhedsfremmende egenskaber når det indtages, har kokosolie uendeligt mange anvendelsesmuligheder. Olien kan bruges til stort set alt,  lige fra møbel- og skopudsnings middel til personlig pleje. Selv har jeg altid kokosolie i køkkenskabet – man ved jo aldrig hvornår, man lige får brug for et vidundermiddel! Her er listen med de fem ting, jeg oftest benytter kokosolien til.

1// Kokosolie er en fantastisk hårkur. Når jeg ind imellem har en fridag, smører jeg de lange lokker godt ind i kokosolie, sætter håret op med et spænde og lader olien virker et par timer. Dernæst vasker jeg olien ud, ved først at gnide shampoo i håret og dernæst gøre det vådt – jeg har læst et sted, at olien ikke er til at få ud af håret igen, hvis det gøres vådt inden shampooen er kommet i, så jeg tør ikke andet. Kokosolien gør håret virkelig blødt og lækkert. Once you go coconut oil you never go back!

2// Olien har også en anden god effekt på håret, som jeg især benytter om vinteren. Når kulden sætter ind har håret tendens til at blive elektrisk, men kokosolie er super som hair-controle produkt. Jeg gnider en lille smule rund i hænderne og krammer håret – så er der styr på det igen!

3// Intet slår kokosolie på en let fugtet vatrondel, når det kommer til at fjerne krigsmalingen i ansigtet. Kokosolie er uden tvivl den bedste og mest effektive makeupfjerner jeg nogensinde har prøvet! Første gang jeg prøvede at fjerne makeup med kokosolie, syntes jeg, at det var en forfærdelig klistret fornøjelse og jeg var ikke sikker på, at det nogensinde ville blive et hit. Idag synes jeg det er den ultimative løsning og kunne nærmest ikke forestille mig, at bruge noget som helst andet. Jeg fugter min vatrondel og tager en lille smule kokosolie på – der skal virkelig ikke meget til. Det fjerner selv den mest genstridige mascara og plejer samtidig huden – win win!

4// Hvis du har fulgt med på bloggen, har du sikker også set, at jeg laver mine egne håndsæber, hvor en af hovedingredienserne er kokosolie. Jeg kan kun anbefale at prøve dette lille sjove projekt. Du finder opskriften på  hjemmelavede håndsæber her.

5// Må man kalde plantedrikke for “mælk” eller ej og hvor meget skal de koste? Der er meget debat omkring vegetabilske drikke i øjeblikket. Jeg er for nylig begyndt at komme en lille smule kokosolie i min hjemmelavet havremælk. Det giver mælken en skøn konsistens og som en lille bonus, får man også nogle af kokosoliens sundhedsmæssige fordel med. Opskriften finder du her.

Etik omkring kokosolie – the vegan way

kokosolie

Blev kokosnødderne til din kokosolie plukket af en abe i fangeskab? Vi kan vist godt blive enige om, at det ikke er specielt etisk eller vegansk, at støtte udnyttelsen af andre levende skabninger. Dyreværnsorganisationen OASA delte på et tidspunkt denne liste over producenter, der bekræfter, at der ikke udnyttes aber til høst af kokosnødder i deres produktion:

COOP
Alpro.(FORHANDLES AF NATURLI)
Santa Maria. 
Super Fruits (FAIR TRADE)
Urtekram. 
Irma.
Body Shop. 
Naturli.
Änglamark.(En del af COOP)
Balance Me. 
Pukka. 
365 ØKO (en del af COOP)
Violife
Green Choice (Haugen-Gruppen) 

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.