Sommeren er over os og hvad er mere forfriskende i sommervarmen end en omgang koldskål med friske jordbør, ristede havregryn eller kammerjunkere? Toppingen må du helt selv bestemme, men opskriften på sommerens bedste koldskål med de sprødeste kammerjunkere får du her.
Koldskål – Opskrift og fremgangsmåde
3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk (evt hjemmelavet)
2 tsk vaniljesukker
1/4 dl citronsaft (eller saften fra en lille citron)
3-4 spsk mælkebøttesirup (eller anden lys sirup)
Pisk yoghurt, vaniljesukker, citronsaft og sirup godt sammen. Tilsæt havremælken og rør den ud i blandingen. Smag evt til med ekstra citronsaft. Og tadaa! Den koldeste skål er nu klar til servering.
Kammerjunkere – Opskrift og fremgangsmåde
150 g plantemargarine
200 g hvedemel (skift evt noget af melet ud med en grovere type)
100 g sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Del dernæst dejen i fire mindre klumper og tril hver klump ud til en lang pølse, med en diameter på størrelse med en enkrone. Skær pølserne ud i skiver af ca. ½ cm og placer kammerjunkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages i 5 minutter og afkøles på rist inden servering.
[…] – det er skide sjovt og hyggeligt! Sidst serverede jeg pulled jackfruit burgere med koldskål til […]