hjemmelavede kammerjunkere
Kager og desserter Recipes

Den koldeste skål – opskrift på vegansk koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Sommeren er over os og hvad er mere forfriskende i sommervarmen end en omgang koldskål med friske jordbør, ristede havregryn eller kammerjunkere? Toppingen må du helt selv bestemme, men opskriften på sommerens bedste koldskål med de sprødeste kammerjunkere får du her.

Koldskål – Opskrift og fremgangsmåde

3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk (evt hjemmelavet)
2 tsk vaniljesukker
1/4 dl citronsaft (eller saften fra en lille citron)
3-4 spsk mælkebøttesirup (eller anden lys sirup)

Pisk yoghurt, vaniljesukker, citronsaft og sirup godt sammen. Tilsæt havremælken og rør den ud i blandingen. Smag evt til med ekstra citronsaft. Og tadaa! Den koldeste skål er nu klar til servering.

den koldeste skål

koldskål med kammerjunkere

koldskål

 

Kammerjunkere – Opskrift og fremgangsmåde

150 g plantemargarine
200 g hvedemel (skift evt noget af melet ud med en grovere type)
100 g sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Del dernæst dejen i fire mindre klumper og tril hver klump ud til en lang pølse, med en diameter på størrelse med en enkrone. Skær pølserne ud i skiver af ca. ½ cm og placer kammerjunkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. 
Bages i 5 minutter og afkøles på rist inden servering.

veganske kammerjunkere opskrift

You may also like...

1 Comment

  1. […] – det er skide sjovt og hyggeligt! Sidst serverede jeg pulled jackfruit burgere med koldskål til […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.