LineMailis
Culture & lifestyle

Den 8. marts’ glemte søstre og manglen på solidaritet

Det er idag torsdag den 8. marts 2018. Kvindernes internationale kampdag. Ligestilling, ligeløn og stærke kvinder er i fokus.

Der er sket meget i Danmark siden august år 1910, hvor dagen blev vedtaget. Selvom der stadig er meget at kæmpe for, hvilket den forestående lockout af offentlige ansatte, er et rigtig godt eksempel på, er vi kommet rigtig langt på de 108 år. Kvinder i dagens danmark studerer, er på arbejdsmarkedet, gifter sig af kærlighed, køber hus og har stemmeret.

Vi var aldrig komme hertil, hvis det ikke var for alle de stærke, inspirerende kvinder, der var bevidste om deres værd og turde stå ved deres ret som mennesker og borgere i samfundet. Og vi kommer aldrig videre, hvis vi ikke gør det samme idag og hver eneste gang fremover, når nogen prøver at fortælle os det modsatte. At vi ikke er lige så meget værd som andre, at vi ikke er berettiget til de samme privilegier.

Idag er dagen, hvor jeg skænker mine kvindelige forebilleder en masse kærlige tanker. Uden dem, ville verden se helt anderledes ud. Det er dem, der inspirerer mig til at være stærk og stå ved mig selv.

Når alt dette er sagt, ville jeg ikke være tro mod mit hjerte, hvis jeg ikke også nævner, at ligestilling og lige rettigheder, ikke kun er forbeholdt et specifikt køn, en specifik race eller en specifik art. Retten til at leve et værdigt liv, uden at blive frarøvet muligheden for, at imødekomme de mest basale, naturlige behov. Uden at blive frarøvet sin frihed, vilje og retten til at vælge. Uden at blive frarøvet de kærlige bånd til familie og venner, båndet mellem mor og barn, mor og unge. Denne ret bør tilfalde alle levende væsener.

Jeg bringer dette op, fordi vi ikke må glemme, at der stadig er nogle, form hvem basale rettigheder ikke er en selvfølge. De fastholdes af manglende solidaritet og er den 8. marts’ glemte søstre.

Det er idag torsdag den 8. marts 2018. Kvindernes internationale kampdag. Jeg vil åbne op for et bredere perspektiv og opfordre til at kæmpe for ligestilling på tværs af race, køn og art. Ligestilling for alle bør være i fokus.

Der var engang hvor mørke mennesker ikke var lige så meget værd som hvide. Det blev kaldt racisme. Der var engang, hvor kvinder ikke var lige så meget værd som mænd. Det blev kaldt sexisme. Idag er andre racer ikke lige så meget værd som menneskeracen. Det bliver kaldt speciesisme.

Go vegan!

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.