Gløgg og æbleskiver
Culture & lifestyle

Christmas Q&A

Idag skal vi prøve noget nyt!… eller… Det er jo ikke fordi det er noget nyt, men det er i hvert fald første gang, jeg begiver mig ud i en Q&A (spørgsmål og svar) her på bloggen. Spørgsmålene er snuppet direkte fra Lise Sommerlund, som selv har besvaret alle spørgsmålene. Jeg synes personligt, at Q&A’s er ret underholdende læsning, så i dagens anledning, vil jeg lade mig inspirere og kaste mig frygtløst ud i denne Christmas Q&A.

Christmas Q&A – Hvor julet er du i virkeligheden?
 1. Troede du på julemanden som barn? Nej, ikke sådan rigtigt. Mit første møde med en julemand var i vuggestuen. Der var jeg nok lidt for lille til at forstå konceptet, for jeg var rædselsslagen og ville absolut ikke hilse på ham. Senere har jeg været ret bevidst om ligheden mellem den julemand, der besøgte os juleaften, og min far (samt diverse onkler).
 2. Hvor mange af julemandens rensdyr kan du nævne uden google? hmm… Springer, Komet… og det er måske lidt pinligt ikke at kunne huske flere, når jeg lige har læst Lises svar, men i det mindste kan jeg huske at Rudolph åbenbart ikke er en del af de oprindelige rensdyr.
 3. Har du nogensinde bygget et kagehus? Nej, det har jeg ikke. Og jeg ved egentlig ikke hvorfor, for jeg elsker at bage og være kreativ, så det må jeg vist hellere få skrevet på en To Do liste.
 4. Hvilke 3 ting får dig i julestemning? Uuh, det er der faktisk flere ting der gør, men hvis jeg kun må vælge tre, så bliver det 1) Duften af de simrende glögg på komfuret 2) Et ordentligt lag sne! Og 3) julebag.
 5. Bager du selv julekager eller køber du dem? Jeg må indrømme, at jeg godt kan blive fristet til at købe en pose pebernødder, men ellers bager jeg alting selv.
 Hvad er din Christmas style?
 1. Dressup eller casual jul? For mig er selve juleaften helt casual, mens dressup mere hører til julefrokoster og nytårsfest.
 2. Hvad er dine julefarver? Rød, hvid og grå.
 3. Hvide eller farvede lys? Jeg synes de hvide lys er pænest.
 4. Nisselandskab go eller no-go? Altså… da jeg var barn havde vi altid nisselandskab og jeg elskede det. Men nu hvor jeg er voksen, synes jeg faktisk det er vildt grimt. Når jeg selv engang får børn, vil jeg uden tvivl indføre nisselandskab igen, men ind til videre er det et no-go.
 5. “Ugly Christmas sweater” go eller no go? Jeg synes det er sjovt når andre har dem på, men jeg har aldrig selv ejet sådan en og kommer nok heller aldrig til det.
 Christmas Q&A – Hvad er dine julefavoritter!
 1. Hvad er din yndlings juletradition? Når jeg har holdt jul med min far i Sverige og vi selv vandre en tur ud i skoven for at finde det perfekte juletræ, at tage med hjem.
 2. Hvad er din yndlings julefilm? Jeg tror egentlig ikke jeg har en… I mange år var jeg helt tosset med Disney’s Juleshow… tæller det?
 3. Hvad er din yndling julebog/historie? Grantræet af H. C. Andersen. Det er måske i virkeligheden en lidt trist historie, men den får mig igennem et bredt følelsesspektrum – glæde, forventning, spændingen, skuffelse og så den der lidt flade fornemmelse, der kan opstå, når juleaften er overstået.
 4. Hvad er din yndling juledrik? Det er uden tvivl Æbleglögg!
 5. Hvad er din yndlings Julemad? Min mand laver den her super lækre simreret med mock duck i rødvinssovs, som er et rigtig lækkert alternativ til den traditionelle danske julemad.
 Christmas Q&A – Hvad med gaverne?
 1. Gaver til voksne go eller no go? Go. Hvis jeg falder over noget, som jeg tænker, at en anden vil blive rigtig glad for eller have stor gavn af, så smyger jeg mig altså gerne uden om en eventuel “ingen-gaver-til-de-voksne”regel.
 2. Giver du dine børn(eller nogen andre) kalendergaver? I år har jeg givet min mand en julekalender og sidste år gav vi hinanden adventsgaver.
 3. Hjemmelavede gaver go eller no go? Go. Uden tvivl. Det er så fedt at få noget personligt, som en anden faktisk har gjort sig umage med og lavet specielt til én. Jeg kan også selv finde på at give hjemmelavede gaver.
 4. Hvis du kun kunne give én person en gave i år, hvem skulle så have den og hvorfor? Ej det er svært at svare på… Jeg har mange i min omgangskreds, der virkelig fortjener en gave, men hvis jeg kun må vælge én person, bliver det min mand. Han har hjulpet mig igennem en rigtig svær tid i starten af året og det klarede han virkelig, virkelig flot.
 5. Nævn 3 ting du ønsker dig i år. Fred i verden, mere medfølelse for både mennesker og dyr, og så kunne jeg faktisk virklig godt bruge en gulvmoppe (sådan en har jeg ønsket mig, siden vi flyttede i lejlighed for tre år siden. Jeg har ikke vasket gulv i tre år!)

Sidste spørgsmål: Har din familie nogen alternative juletraditioner? Jeg ved egentlig ikke om det er en alternativ tradition, men jeg ved, at det ikke er alle, der gør det. Det foregår efter vi har spist og lige inden vi skal danse om juletræet. Familien bliver siddende i spisestuen og lukker så døren ind til stuen, mens min far går ind og tænder alle lysene på juletræet. Når han er klar, slukker vi alt andet lys og så bliver døren ind til stuen og det lysende juletræ åbnet. Det synes jeg er en rigtig smuk tradition.

Det var alt for denne gang. Jeg håber I har nydt at læse med – jeg har i hvert fald nydt at svare på spørgsmålene. Tak til Lise Sommerlund for at dele og opfordre til, at besvare denne hyggelige Q&A.

Du kan måske også lide...

4 Kommentarer

 1. Super dejligt at du ville være med Line! og rigtig hyggeligt at læse dine svar!
  Rigtig glædelig jul <3

  1. LineMailisR siger:

   Tak Lise. Det var en super god idé du kom med, så selvfølgelig ville jeg være med! Rigtig glædelig jul til dig også <3

 2. […] Line Mailis – Vegansk livsstils blog: linemailis.dk/juleQ&A […]

 3. […] tyvstjæler en Q&A fra Lise Sommerlund, fordi jeg bare ikke kan lade være! Sidst var det en Christmas Q&A, men her i oktober måned, skal det selvfølgelig handle om halloween. Jeg synes selv, at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.