Burgerboller med pulled jackfruit, salat og tomat
Brød og boller Recipes

Burgerboller – de bedste!

Opskriften stammer fra min tid som studerende på Ernæring og Sundhed. Da jeg sammen med en medstuderende skulle undervise folkeskoleelever i faget madkundskab, havde vi brug for en let frokostbolle, som ungerne ville synes om og have lyst til at prøve kræfter med hjemme. Derfor udviklede i fællesskab denne opskrift, som jeg senere har justeret lidt og nu bruger til burgerboller.

Opskrift og fremgangsmåde

Opskriften giver 6 stk.

Du skal bruge

25 g gær
3 dl lunkent vand
12 g sukker
4 g salt
15 g smeltet vegansk smør
60 g grahamsmel
360 g hvedemel
½ dl plantedrik til pensling
sesamfrø

Se også opskriften på Pulled Jackfruit.

Sådan gør du

Smulder gæren i en skål eller et dejfad og opløs gæren i vandet.
Tilsæt sukker og grahamsmel.
Smelt smørret i en gryde og kom det i dejblandingen sammen med salt. Vær opmærksom på at smørret ikke bliver for varmt når det smeltes, da det vil dræbe gæren og forhindre dejen i at hæve.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og saml dejen. Vær opmærksom på, at alle deje opfører sig forskelligt og det er derfor ikke altid, at man kan regne med den angivne mængde af mel. Dejen skal være smidig og må ikke klistre for meget.

Del dejen i 6 lige store stykke og form 6 boller. Placer bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, og tryk dem let flade. Dæk bollerne med et rent viskestykke og lad dem hæve 30 minutter.

Tænd ovnen på 240 grader, så den er klar, når bollerne er færdige med at hæve.

Inden bollerne stilles i ovnen, pensles de med plantedrik og strøs med sesamfrø.

Bag burgerbollerne i 10-12 minutter.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.